Acasă Extern Germania: Procurorii vor extrădarea lui Puigdemont

Germania: Procurorii vor extrădarea lui Puigdemont

Procurorii germani au declarat marți că pregătesc o cerere de extrădare în Spania a fostului lider catalan Carles Puigdemont, în baza acuzațiilor legate de rolul său în campania pentru independența regiunii.

Instanța regională superioară din landul nordic Schleswig-Holstein urmează să decidă asupra extrădării, dar a declarat marți că nu a avut niciun motiv să-l pună în custodie în timpul procedurii.

Catalonia a organizat un referendum de secesiune pe 1 octombrie și a declarat apoi independența, dar Madridul a blocat orice încercare de independență în instanțele de judecată, citând Constituția Spaniei care spune că Spania este indivizibilă.

Spania a demis guvernul regional catalan în urma declarației. Puigdemont, care a părăsit Spania plecând în Belgia după ce a fost demis, a fost arestat, în luna martie, cu privire la un mandat de arestare emis de Spania, în momentul în care a intrat în Germania.

Luna trecută, instanța germană a respins cererea de extrădare a lui Puigdemont pentru acuzația de revoltă și rolul pe care l-a avut în campania pentru independența regiunii catalane.

Cu toate acestea, a fost de acord să-l elibereze pe cauțiune și a spus extrădarea în Spania ar fi fost posibilă cu privire la utilizarea abuzivă a fondurilor publice.

Procurorii au contestat decizia tribunalului spunând marți că extrădarea pe motivul acuzației de revoltă este justificată deoarece au informații noi de la autoritățile spaniole, cum ar fi filmele care arată violența împotriva poliției.

„Revoltele au avut o asemenea amploare încât procurorii cred că poate fi extrădat cu privire la acuzația de revoltă”, au spus procurorii germani într-o declarație, conform Reuters.

Procurorii au solicitat de asemenea ca Puigdemont să fie pus în custodie înainte de extradare. Instanța a declarat că nu este clar dacă va decide asupra extrădării.

 

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…