Acasă Extern Merkel respinge cererile SUA și NATO de a interzice Huawei în Germania

Merkel respinge cererile SUA și NATO de a interzice Huawei în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a respins, marți, cererile de a-i interzice compania chineză de telecomunicatii Huawei să furnizeze echipamente pentru rețeaua 5G din Germania, scrie Politico.

„Sunt două lucruri în care nu cred. Unul, să discuți aceste probleme de securitate foarte sensibile în public și doi, să excluzi o companie doar pentru ca provine dintr-o anumita țară”, a afirmat Angela Merkel într-un discurs ținut la Berlin.

„Guvernul a informat ca abordarea noastră nu va fi să excludem o companie, ci mai degrabă să avem anumite cereri pentru toți competitorii privind aceasta tehnologie 5G”, a adaugat ea.

Germania ia în considerare impunerea unor cereri și limite restrictive pentru Huawei, însă guvernul a respins cererile de a interzice complet compania.

Recent, comandantul suprem al forțelor aliate în Europa spus că dacă Berlinul va colabora cu Huawei pentru 5G, forțele NATO nu vor mai comunica cu partenerii germani.

Numind China un competitor „sistematic”, Merkel a afirmat că „raspunsul nu poate fi o luptă cu cei care sunt puternici din punct de vedere economic”.

„Trebuie să susținem reguli corecte și reciproce”, a precizat Angela Merkel adăugând că o abordare europeană asupra acestei probleme ar fi „de dorit”.

Liderii europeni vor participa în luna aprilie la un summit UE-China privind relațiile comerciale, iar decizia Europei privind eventuale sancțiuni asupra Huawei va reprezenta unul dintre subiectele discuțiilor.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…