Acasă Diverse ICR: Dinu Lipatti, muzică și geniu

ICR: Dinu Lipatti, muzică și geniu

Trinitas TV lanseaza vineri, 26 ianuarie, de la ora 18.00, filmul documentar „Dinu Lipatti, muzică și geniu”, la sediul ICR din București.

În cadrul evenimentului va avea loc si anunțarea oficială a parteneriatului dintre Trinitas TV si Institutul Cultural Român.

Filmul face parte din campania „Case memoriale” și aduce în atentia publicului viața și opera marelui muzician roman. De la casa din București și domeniul de la Fundățeanca, pâna la Conservatorul de la Geneva, filmul prezintă aspecte inedite despre Dinu Lipatti, unul dintre cei mai mari pianisti ai secolului al XX-lea. Deși s-a stins la numai 33 de ani, acesta a lăsat umanității interpretari de geniu și compozitii cunoscute astăzi in lumea intreaga. Printre cei care evoca in film uriasa personalitate artistica a muzicianului se numara regretatul muzicolog si profesor Viorel Cosma, pianistul si compozitorul Corneliu Gheorghiu, prieten ți coleg de studii cu Dinu Lipatti, biograful Grigore Bargauanu, precum și alți specialiști.

Campania „Case Memoriale” doreste sensibilizarea opiniei publice cu privire la importanța caselor memoriale, ca simboluri patrimoniale și identitare, din diferite regiuni ale României. Proiectul, în ansamblul sau, își propune sa evidențieze frumusețea arhitecturală a imobilelor, completata în mod fericit de notorietatea personalitaților de care se leagă numele lor.

La eveniment va participa conducerea celor doua institutii, membri ai Corpului Diplomatic acreditați la București, personalitați marcante ale lumii culturale din România, jurnalițti români si străini.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …