Acasă Extern Israelul ar putea acționa împotriva Iranului

Israelul ar putea acționa împotriva Iranului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, duminică, la Conferința pentru Securitate de la Munchen, că Israelul va acționa împotriva Iranului, nu doar împotriva aliaților săi din Orientul Mijlociu, dacă va fi necesar, reiterând că Teheranul estr cea mai mare amenințare din lume.

Adresându-se pentru prima dată în cadrul evenimentului de la München, Netanyahu a cerut oficialilor și diplomaților americani și europeni participanți la conferință să se opună imediat Iranului, afișând o hartă care arată prezența crescândă a Iranului în Orientul Mijlociu.

„Noi vom acționa nu doar împotriva aliaților Iranului, ci împotriva Iranului însuși”, a spus Netanyahu.

El a spus că Iranul și-a sporit puterea, în timp ce coaliția condusă de SUA luptă împotriva statului islamic din Irak și Siria.

”Pe măsură ce ISIS este eliminat, Iranul încearcă să înființeze acest imperiu înconjurând Orientul Mijlociu, din sudul Yemenului, în Irak, Siria, Liban și Gaza”, a spus Netanyahu.

„Aceasta este o dezvoltare foarte periculoasă pentru regiunea noastră”, a adăugat el.

Tensiunile au izbucnit pe 10 februarie, când Israelul a doborât o dronă iraniană care a intrat dinspre Siria în spațiul său aerian și un avion israelian de luptă F-16 a fost doborât când revenea dintr-un atac asupra pozițiilor susținute de Iran în Siria. Aceasta a fost cea mai serioasă confruntare dintre Israel și forțele sprijinite de Iran.

 

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…