Acasă Extern Kremlinul nu agreează ideea căsătoriilor între homosexuali

Kremlinul nu agreează ideea căsătoriilor între homosexuali

Promovarea publică a homosexualităţii este o infracţiune în Rusia, potrivit legislaţiei federale promulgate de președintele Vladimir Putin în 2013.

Rusia nu va legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex atâta timp cât Vladimir Putin va fi șeful statului, a declarat joi liderul de la Kremlin.

„Atâta timp cât voi fi preşedinte, nu se va întâmpla”, a declarat Putin la o reuniune în care s-au discutat posibile amendamente la Constituţie, potrivit relatărilor presei ruse, citate de DPA.

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, a fost la putere ca preşedinte sau prim-ministru timp de două decenii, iar actualul său mandat de preşedinte se încheie în 2024. El este preşedintele rus care a rămas cel mai mult la putere după Iosif Vissarionovici Stalin.

Vladimir Putin a lansat recent o dezbatere privind o serie de amendamente la Constituția Federației Ruse, despre care majoritatea analiștilor consideră că au drept scop să-i asigure posibilitatea de a rămâne la vârful puterii. Cel mai probabil, Vladimir Putin va fi ales președinte al Consiliului de Stat, instituție care reunește 80 de guvernatori regionali, și care va primi puteri extinse în urma revizuirii Constituției.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…