Acasă Tehnologie Nano-celule anti-cancer

Nano-celule anti-cancer

Oamenii de știință de la Technion au dezvoltat o modalitate de introduce nano-celule sintetice direct în țesutul tumoral, unde  încep, apoi, să producă proteine ​​împotriva cancerului și să elimine țesutul tumoral din interior.

Tehnica a fost testată atât în ​​culturile celulare cât și la șoareci și s-a dovedit a fi un tratament eficient în ambele cazuri.

Celulele canceroase se dezvoltă datorită unor mecanisme robuste de apărare, astfel că găsirea unor modalități de a le elimina este un domeniu-cheie al cercetării. În trecut, oamenii de știință au introdus nanoparticule de aur în interiorul tumorilor pentru a stopa celule albe din sânge și au încălzit aurul cu lumină infraroșie pentru a distruge cancerul din interior. Alții au examinat posibilitatea administrării unui „promedicament” care rămânea inactiv până când era detectat markerii de cancer și începea să distribuie medicamentul în interiorul tumorii.

Noua lucrare urmează o funcție similară celei din urmă. Oamenii de știință de la Technion au introdus medicamentul în  moleculele din interiorul particulelor pe bază de lipide, care seamănă cu membranele celulare biologice, creând ceea ce ei numesc „fabrici de nanotehnologii”. Odată ce acestea sunt activate prin simțirea prezenței celulelor anormale, aceste particule sunt lovite de markeri pentru a produce proteine ​​terapeutice specifice și pentru a elimina țesutul tumoral din jurul lor.

„Prin codificarea modelului ADN integrat, particulele pe care le-am dezvoltat pot produce o varietate de medicamente pe bază de proteine”, spune Avi Schroeder, unul dintre cercetătorii principali ai studiului. „Acestea sunt modulare, ceea ce înseamnă că permit activarea producției de proteine ​​în conformitate cu condițiile de mediu. Prin urmare, celulele artificiale pe care le-am dezvoltat la Technion pot avea un rol important în tendința medicinii personalizate – ajustarea tratamentului la profilul medical al unui pacient specific. ”

Tehnica a fost testată în culturi celulare în laborator, înainte de a fi testate pentru cancerul de sân la șoareci. Cercetătorii au monitorizat activitatea celulelor prin faptul că produc proteine ​​fluorescente verzi, care pot fi văzute in mod clar sub un microscop de fluorescență. În ambele cazuri, nano-celulele s-au dovedit a avea succes, ucigând majoritatea celulelor maligne.

Această inovație crește speranțe pentru tratarea cancerului.

Studiul a fost publicat în revista Advanced Materials Healthcare.

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…