Acasă Extern OSCE: Alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost alegeri reale

OSCE: Alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost alegeri reale

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a declarat luni că nu a existat o alegere reală în alegerile prezidențiale din Rusia, spunând că au fost marcate de o presiune inechitabilă asupra vocilor critice

„Alegerea fără concurență reală, așa cum am văzut aici, nu este o alegere reală”, a spus într-o declarație OSCE, adăugând că restricțiile la libertățile fundamentale, precum și la înregistrarea candidaților, au limitat spațiul pentru implicarea politică.

OSCE și-a dat verdictul după ce președintele Vladimir Putin a câștigat duminică alegerile cu 76,69% ​​din voturi într-o victorie de re-alegere alunecoasă, extinzându-și cu încă șase ani domnia asupra celei mai mari țări din lume.

Criticii lui Putin, printre care și liderul opoziției, Alexei Navalny, căruia i-a fost interzis să intre în cursă, au declarat că au existat fraude și că observatorii au văzut că oamenii au fost trimiși la secțiile de votare de către propriii angajatori.

Comisia Electorală Centrală a declarat luni dimineață că nu a înregistrat plângeri grave privind încălcările din timpul votului.

Dar OSCE a declarat că drepturile politice și libertățile fundamentale de asociere și de exprimare au fost limitate în Rusia începând cu 2012 și că unii activiști care au pus la îndoială legitimitatea alegerilor au fost reținuți.

„Observatorii au remarcat o varietate de măsuri, unele implicând presiuni inadecvate asupra alegătorilor, menite să sporească participarea. Presiunea asupra societății civile, lipsa relatărilor critice în majoritatea presei și eforturile concertate de creștere a participării la vot au caracterizat mediul politic al acestor alegeri „, a spus OSCE.

„În timp ce actualul președinte nu a participat la dezbateri sau la campanii electorale, acoperirea largă a activităților sale oficiale i-a asigurat prezența dominantă”, a adăugat acesta.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò – apel pentru formarea unei alianțe antiglobaliste la nivelul întregii lumi împotriva ”Marii Resetări Mondiale”

Arhiepiscopul Carlo Maria Viganò, un veritabil avertizor de integritate al Sf. Scaun și ad…