Acasă Intern Paleologu: ”Greu putea alege preşedintele un moment mai prost pentru a-şi anunţa candidatura”

Paleologu: ”Greu putea alege preşedintele un moment mai prost pentru a-şi anunţa candidatura”

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, critică momentul ales de preşedintele Klaus Iohannis pentru a-şi anunţa candidatura pentru al doilea mandat.

„Greu putea alege preşedintele un moment mai prost pentru a-şi anunţa candidatura la un al doilea mandat. Calculele politice personale sînt de-a dreptul indecente, atunci cînd infractorul-şef declanşează prăpădul pentru a scăpa de pedeapsă”, a spus Paleologu pe pagina sa de Facebook.

El îşi exprimă speranţa ca lumea să iasă în stradă „pentru a opri imensa samavolnicie care se va produce zilele astea: schimbarea codului penal de dragul unui infractor cu potenţial dictatorial”.

„Sper, cu alte cuvinte, ca lumea să nu se lase descurajată de prost inspirata stratagemă prezidenţială”, a scris Paleologu.

Sâmbătă, la Sibiu, Klaus Iohannis a anunţat că este hotărât să candideze pentru încă un mandat de preşedinte al României.

”Vreau să vă comunic acum, aici în această dimineaţă frumoasă: sunt ferm hotărât să candidez pentru încă un mandat de preşedinte al României”, a spus Iohannis.

”În acest context am considerat că acest anunţ poate să constituite un punct interesant, poate unii vor fi încurajaţi să meargă mai departe, alţii probabil nu vor primi aşa bine acest anunţ. În orice caz mi s-a părut că este necesară o clarificare a intenţiilor mele pentru ceea ce urmează”, a afirmat preşedintele.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…