Acasă Extern Premierul japonez îl laudă pe Putin

Premierul japonez îl laudă pe Putin

Într-u interviu acordat unui post de televiziune din Rusia, premierul japonez Shinzo Abe a spus că ” Vladimir Putin este un lider puternic foarte atașat de țara sa, care are capacitatea de a rezolva multe probleme ale comunităţii internaţionale”, a relata agenția de știri Tass.

”Discuţiile la nivel înalt se dovedesc de multe ori foarte dificile, dar sunt sigur că împreună putem rezolva problemele cele mai complicate. Lumea se confruntă cu multe probleme complexe, inclusiv situaţia din Siria, lupta împotriva terorismului şi problema Coreei de Nord. Este imposibil să fie rezolvate aceste probleme, în special conflictul ucrainean, dacă Rusia nu participă la dialog”, a spus Abe.

Rusia și-a exprimat recent preocuparea cu privire la planul Statelor Unite de a instala țn Japonia un sistem antibalistic menit să contracareze ameninţările nord-coreene. În acest sens, Moscova a aprobat transferul de avioane militare pe disputata Insulă Sahalin situată în apropierea Japoniei.

Premierul Shinzo Abe a declarat că guvernul japonez îşi doreşte semnarea unui tratat de pace cu Rusia, bazat pe îmbunătăţirea relaţiilor şi construirea unui sistem de cooperare cu Moscova pe scena internaţională, inclusiv soluţionarea problemei nord-coreene.

5/5 - (10 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…