Acasă Diverse Prințul  Mohammed a cumpărat un castel în Franța

Prințul  Mohammed a cumpărat un castel în Franța

Prințul saudit Mohammed bin Salman a cumpărat un castel în apropierea Parisului pentru suma de 300 de milioane de dolari (275 de milioane de euro).

Clădirea castelului este nouă, dar arată ca un palat din secolul al XVII-lea și are un cinematograf, o piscină de lux. Printul Mohammed bin Salman a descris castelul francez, care are în proprietate 57 de hectare de teren, ca fiind cel mai scump castel  din lume.

Castelul nou construit a fost vândut unui cumpărător în anul 2015. Consilierii familiei regale au confirmat că prințul este proprietarul final, potrivit unei relatări din New York Times.

Oficialii saudiți au refuzat să comenteze relatarea din presă care a avut drept sursă site-ul francez de investigații Mediapart, care a scris, în luna iulie, că prințul saudit este proprietar.

Revista Fortune a publicat, la momentul vânzării din 2015, că Chateau Louis XIV are fântâni care pot fi controlate prin iPhone.

Cumpărarea castelului din Franța este cea mai recentă achiziție dintr-o serie de achiziții extravagante făcute de Printul Mohammed care conduce cea mai mare campanie anticorupție din Arabia Saudită.

Prințul saudit Mohammed bin Salman promovează reforme pentru moderarea islamului.

În cadrul campaniei anticorupției au fost arestați zeci de membri ai elitei saudite, inclusiv prinți, miniștri și magnați. Aceștia sunt reținuți în hotelul de 5 stele Ritz-Carlton din Riad.

Analiza arestărilor saudite arată că prințul coroanei este un beneficiar de risc, cu zel de reformă.

Mulți dintre cei arestați au fost de acord să predea câștigurile presupuse a fi frauduloase în schimbul libertății lor, a declarat generalul saudit, Sheikh Saud al-Mojeb, la începutul acestei luni.

Revista Times a relatat că prințul saudit a cumpărat castelul printr-o firmă administrată de fundația sa, Eight Investment Company, care s-a ocupat și de achiziția unui iaht de 500 milioane de dolari.

Achiziția iahtului s-a făcut cu ajutorul unei armate de avocați și contabili din Germania, Bermuda și Insula Man și a fost dezvăluită prin scurgerea documentelor ”Paradis Papers”.

Alături de castel și de iaht, l-a începutul acestei luni au existat relatări că o pictură semnată de Leonardo da Vinci a fost vândută pentru 450,3 milioane de dolari, în luna noiembrie, unui prinț saudit care acționa în numele Casei Regale. Mai târziu, s-a spus că tabloul a fost cumpărat de Departamentul de cultură și turism din Abu Dhabi.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …