Acasă Extern Putin și Netanyahu se vor întâlni săptămâna viitoare

Putin și Netanyahu se vor întâlni săptămâna viitoare

Cei doi lideri au convenit la începutul acestei săptămâni să se întâlnească cât mai curând posibil, pe fondul tensiunii din Siria și a dezvăluirilor lui Netanyahu privind programul nuclear al Iranului.

Primul ministru Benjamin Netanyahu urmează să se întâlnească la Moscova pe 9 mai cu președintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre evoluțiile recente din Siria și Iran.

Vladimir Putin l-a invitat pe Netanyahu să participe la marșul anual al Zilei Victoriei, care sărbătorește înfrângerea Germaniei naziste. Cei doi se vor întâlni după marșul de la Kremlin.

Premierul israelian se va duce la Moscova direct de la Summitul trilateral cu Grecia în Cipru.

Netanyahu și Putin au avut o convorbire telefonică luni, când au discutat despre Siria și au convenit să se întâlnească cât mai curând posibil. Mai târziu în acea zi, Netanyahu a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit o listă de documente și dosare care demonstrează că Iranul, un aliat strategic al Rusiei, a mințit despre programul său nuclear înainte de a semna acordul menit să oprească Teheranul de a obține arme nucleare .

Operatorii din Marea Britanie, Franța și Germania au sosit în Israel în ultimele zile pentru a examina materialele prezentate de Netanyahu.

Sâmbătă, Netanyahu a vorbit cu primul ministru australian Malcolm Turnbull, premierul indian Narendra Modi și premierul Theresa May despre problemele regionale și materialele de informații iraniene.

Întâlnirea premierului israelian cu președintele Rusiei, planificată săptămâna viitoare, urmează să aibă loc cu câteva zile înainte ca președintele american Donald Trump să anunțe dacă va recertifica Acordul nuclear cu Iranul. Președintele Trump a declarat că SUA se va retrage din acord dacă acesta nu vor fi modificate limitările privind programul de rachete balistice al Iranului.

Premierul Netanyahu și președintele Putin s-au întâlnit ultima dată în ianuarie, de asemenea, la Moscova.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…