Acasă Extern Retragerea SUA din forumul ONU pentru drepturile omului este „o veste proastă”

Retragerea SUA din forumul ONU pentru drepturile omului este „o veste proastă”

Președintele Sloveniei a regretat miercuri decizia SUA de a se retrage din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, iar țările occidentale au început să caute un înlocuitor pentru scunul foarte  râvnit.

Statele Unite s-au retras din ceea ce a numit marți „gruparea ipocrită și de autoservire”, spunând că este lipsită de reformă, părtinitoare și cronică împotriva Israelului, iar mișcările activiste  vor face și mai dificilă promovarea drepturilor omului la nivel global.

„Este o veste proastă, este o veste proastă pentru acest Consiliu, este o veste proastă pentru Națiunile Unite. Este o veste proastă, cred că și pentru Statele Unite, este o veste proastă pentru toți cei care (se îngrijesc) pentru drepturile omului „, a declarat președintele sloven Borut Pahor la Forumul celor 47 de state membre, de la Geneva.

Comentariile sale au fost reluate de delegații din Uniunea Europeană, Australia și Marea Britanie.

„Am pierdut un membru care a fost în fruntea libertății de generații. În timp ce suntem de acord cu SUA în privința necesității de reformă, sprijinul acordat acestui Consiliu pentru Drepturile Omului rămâne constant și vom continua să avansăm cauza reformei în rândurile sale „, a declarat ambasadorul britanic Julian Braithwaite.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Maria SECĂREȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

A murit Mikis Theodorakis, compozitorul coloanei sonore din filmul ”Zorba Grecul”

Marele compozitor grec Mikis Theodorakis a încetat din viaţă la vârsta de 96 de ani la Ate…