România fără stele Michelin de Sofia FEIER postat pe 07/10/2017 Restaurant cu trei stele Michelin Steaua Michelin este un sistem de rating folosit de Ghidul Red Michelin pentru a arăta calitatea restaurantelor. România nu are niciun restaurant clasificat Michelin, nici măcar cu o singură stea. Michelin, compania de anvelope, a creat ghidul Michelin în anul 1904 ca foaie de parcurs pentru a ajuta autovehiculele din Franța să găsească service auto în caz de defecțiuni și locuri unde pot lua masa în timpul călătoriei. Sistemul de rating a fost introdus în 1926 ca: Michelin cu o stea, apoi cu două stele și în 1933 cu trei stele. Treptat, Michelin a devenit un punct de referință pentru restaurante. Astăzi, clasificarea Michelin este întâlnită în toate locurile bune din lume. Lista restaurantelor cu stea Michelin este actualizată în fiecare an. Potrivit ghidului, o stea semnifică „un restaurant foarte bun”, două stele „o bucătărie excelentă unde merită să intri” și trei stele înseamnă „o bucătărie excepțională”. Steaua Michelin este acordată restaurantului, dar premiul Michelin se adresează bucătarului care se ocupă de bucătărie. Deși România este situată într-o zonă acoperită de Michelin, pentru că suntem membri UE, stelele Michelin ne-au ocolit. Călătoria restaurantului spre stele Michelin începe cu calitatea bucătăriei, a rețetelor bucătarului și a unei mâncări de primă clasă. Acestea se reflectă în aprecierile clienților, a bloggerilor, a scriitorilor și criticilor alimentari. Odată ce se creează o impresie foarte bună în rândul consumatorilor, inspectorii Michelin vor fi prezenți în acel restaurant. Deși România are restaurante excelente nici unul nu primit un telefon care spune „Bonjour, sunt reprezentantul Le Guide Michelin, vă informăm că veți fi inclus în Star One Michelin pentru orașul cutare”. Voila! Distribuie pe:
Previziune privind capitularea economiei SUA în fața unui „joc economic de așteptare” orchestrat de China și Rusia