Acasă Intern România şi Polonia vor primi o parte din militarii SUA retrași din Germania

România şi Polonia vor primi o parte din militarii SUA retrași din Germania

România şi Polonia vor primi o parte din cei 12.000 de militari americani retraşi din Germania. Cele două ţări şi-au exprimat dorinţa de a găzdui o parte dintre militarii americani retraşi din Germania, înainte ca acest lucru să se întâmple.

România găzduieşte deja aproximativ 1.500 de militari americani, la Kogălniceanu, Deveselu şi comandamentele NATO. Ţara noastră are un proiect, ce se întinde pe o perioadă de 10 ani, de două miliarde de euro, pentru modernizarea bazei militare de la Kogălniceanu.

La capitolul achiziţii, România a cumpărat, de aproximativ opt miliarde de euro, echipamente militare americane. oate astea arată că şi România este pregătită pentru a primi mai mulţi militari ai SUA.

Statele Unite vor suplimenta, în primă fază, efectivele militare în Polonia. În baza acordului, SUA s-a angajat să trimită, în viitorul apropiat, încă 1.000 de militari, prin rotaţie, alături de cei 4.500 care sunt desfăşuraţi deja în țara vecină. Polonia s-a angajat să contribuie financiar la acest proiect.

Planul include : crearea unui comandament american de divizie, a unei unităţi de informaţii, construirea unor centre de debarcare a tehnicii şi de sprijin a forţelor şi a infrastructurii pentru o brigadă blindată, o brigadă de elicoptere şi a unui batalion de sprijin.
În paralel, Polonia şi-a arătat disponibilitatea de a cheltui până la 2 miliarde de euro pentru construirea unor facilităţi militare americane, bani care se adaugă la cei aproape 20 de miliarde de dolari, pregătiţi pentru programele de achiziţii.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…