Acasă Diverse Rusia construiește o autostradă de 420 km pe teritoriul României

Rusia construiește o autostradă de 420 km pe teritoriul României

Rusia construiește o autostradă inelară în jurul Mării Negre cu lungime de 7.140 de km, a doua din lume ca lungime, după cea din  Australiei care măsoara 14.500 de km.

Autostrada va avea pe teritoriul României o lungime de 420 de kilometri.

Proiectul intitulat „Drumul de Centură al Mării Negre” (Black Sea Ring Project) va fi gata în anul 2020, potrivit informațiilor apărute pe site-ul oficial al Asociaţiei Mondiale a Autostrăzilor.

Autostrada va face legătura între statele din regiunea Mării Negre: Turcia, Georgia, Federaţia Rusă, Ucraina, Republica Moldova, România, Grecia şi Bulgaria.

Astfel, se vor face legături între Istanbul şi Edirne din Turcia, Batumi şi Poti din Georgia, Novorossiysk, Rostov-pe-Don şi Taganrog din Federaţia Rusă, Mariupol, Melitopol şi Odesa din Ucraina, Chişinău din Republica Moldova, Iaşi şi Bucureşti din România, Haskovo din Bulgaria, Komotini şi Alexandroupolis în Grecia.

La acest proiect uriaș s-au alăturat şi Armenia, Azerbaijan, Albania şi Serbia, care vor fi conectate la această magistrală prin rute suplimentare.

”Drumul de Centură al Mării Negre” va traversa România pe o lungime de 420 de kilometri, având următorul traseu: frontiera cu Republica Moldova-Huşi-Bârlad-Tecuci-Focşani-Buzău-Bucureşti-Giurgiu (cu un „apendice” Huşi-Vaslui-Iaşi).

Finanțarea autostrăzii se va face de către toate țările implicate în proiect, neexistând un buget comun ci o înțelegere că fiecare își va plăti propria secţiune de drum construită folosind surse financiare proprii.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…