Acasă Extern Rusia şi Belarus sunt îngrijorate de activităţile NATO

Rusia şi Belarus sunt îngrijorate de activităţile NATO

Rusia şi Belarus sunt îngrijorate de intensificarea activităţilor militare NATO în apropierea frontierelor, conform miniştrilor de Externe din cele două ţări, Serghei Lavrov şi Vladimir Makei.

„Am evaluat aproape în totalitate situaţia de pe continentul european şi din zona euro-atlantică. Suntem îngrijoraţi de intensificarea activităţilor NATO la care am asistat recent în apropierea frontierelor noastre, în principal în zona ţărilor baltice şi Poloniei”, a afirmat minsitrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său din Belarus, Vladimir Makei, citează agenția Tass.

Potrivit şefului diplomaţiei ruse, administraţiile din Rusia şi Belarus cred că suplimentarea capabilităţilor NATO în apropierea frontierelor celor două ţări este distructivă. „Aceste activităţi subminează încrederea şi înţelegerea reciprocă în Europa, conducând la fragmentarea spaţiului de securitate european”, a spus Serghei Lavrov, Rusia şi Belarus sunt îngrijorate de activităţile NATO, conform sursei citate.

„Am convenit să continuăm identificarea de modalităţi pentru îmbunătăţirea relaţiilor  cu NATO în conformitate cu prevederile documentelor semnate la nivel înalt în anii 1990, la sfârşitul Războiului Rece”, a adăugat Serghei Lavrov.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…