Acasă Extern Saudiții revin la islamul moderat

Saudiții revin la islamul moderat

Monarhia saudită a promis să „erodeze foarte repede resturile extremismului”.

Tinerii din Arabia Saudită doresc „viață în care religia musulmană se traducă prin toleranță”. Segmentul de populație tânără, sub 30 de ani, reprezintă 70% din populația țării.

În prezent, Codurile islamice de îmbrăcăminte și comportament sunt strict aplicate în regat. Arabia Saudită o religie musulmană sunită austeră, cunoscută sub numele de wahhabism.

Prințul saudit Mohammed bin Salman a declarat că revenirea „Islamul moderat “este esențial pentru planurile de modernizare regatului din Golf.

Arabia Saudită a anunțat, de curând, investiții de 500 de miliarde de dolari pentru construirea unui nou oraș și a unei zone de afaceri, denumit Neom. Orașul va avea suprafața de 26,5 km pătrați și va fi situatla nord-vest de coasta Mării Roșii a Arabiei Saudite.

Regatul saudit va crea cel mai mare fond de suveranitate din lume și urmărește implementarea unor ample reforme sociale. Guvernul dorește să investească în sectorul de divertisment, concertele vor fi permise în Regat, iar cinematografele se așteaptă să revină în curând.

Prințul Mohammed a prezentat Planul de reforme la o conferință economică desfășurată la Riyad, marți, pentru a atrage investitori străini.

„Ne întoarcem la ceea ce avem înainte – o țară a islamului moderat, a religiilor, a tradițiilor și a oamenilor din întreaga lume”, a spus el.

„Vrem să trăim într-o viață normală, să avem o viață în care religia noastră se traduce în toleranță, în tradițiile noastre de bunătate”, a adăugat el.

Prințul a subliniat că Arabia Saudită „nu a fost așa înainte de 1979”, când a avut loc o revoluția islamică din Iran și militanții au ocupat Marea Moschee din Mecca.

Ulterior, divertismentul public din Arabia Saudită a fost interzis, iar clericilor li sa dat mai mult control asupra vieții publice.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…