Acasă Intern Apa Nova trebuie să REVINĂ în proprietatea statului

Apa Nova trebuie să REVINĂ în proprietatea statului

Guvernul sau Consiliul General are  obligația de a anula contractul cu Apa Nova, iar rețeaua de apă a Bucureștiului să se întoarcă în proprietatea statului. Motivul este simplu: Apa Nova nu a respectat termenii și condițiile din contractul de vânzare prin care statul român/Primăria Capitalei a vândut cea mai mare rețea de distribuție a apei din România.

Apa Nova nu a  făcut investițiile promise în rețeaua de distribuție. Țevile prin care este distribuită apa sunt cele din timpul lui Ceușescu. Majoritatea investițiilor făcute de Apa Nova sunt din fonduri europene.

La Paris apa se curăță cu ozon, la noi cu substanțe chimice, la fel ca în urmă cu 30 de ani.

Francezii au scumpit apa de 17 ori din 2000 până în prezent, iar calitatea apei lasă de dorit. Scandalul apărut în ultimele zile arată doar vârful icebergului.

Profitul realizat anual de apa Nova este uriaș – 150-200 de milioane de euro.

Apa Nova este controlată de grupul francez Veolia Water (Veolia Environnement) și de municipalitatea București. Veolia este cel mai mare distribuitor de apă din lume listat la bursă.  Acționarii societății Apa Nova București sunt: Municipiul București cu 16,31% din capitalul societății, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux cu 73,69%, salariații societății (prin Asociația ESOP) cu 10%.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…