Acasă Extern Islamul nu aparține Germaniei

Islamul nu aparține Germaniei

Noul ministru german de Interne, Horst Seehofer, a declarat că islamul nu aparține Germaniei și a stabilit politici rigide pentru imigrație, a declarat într-un interviu publicat vineri.

Miercuri, în primul său interviu Seehofer a declarat pentru ziarul Bild că va realiza un „master plan pentru deportări mai rapide”.

Ministrul Horst Seehofer, care  este membru al partidului de dreapta CSU aliat cu CDU partidul Angelei Merkel, a declarat că va clasifica mai multe state ca țări de origine „sigure”, ceea ce ar facilita deportarea solicitanții de azil.

Declarațiile vin după ce conservatorii lui Merkel și aliații lor din coliția de guvernare SPD au pierdut teren în fața partidului anti-imigranție Alternative for Germany (AfD) în alegerile de anul trecut.

Seehofer este deosebit de dornic să arate că partidul său se ocupă de imigrație înaintea alegerilor regionale din octombrie din Bavaria, când se așteaptă ca AfD să intre în parlamentuil regional.

„Islamul nu face parte din Germania”, a spus Seehofer, contrazicându-l pe fostul președinte german, Christian Wulff, care a alimentat o dezbatere asupra imigrației în 2010, spunând că Islamul face parte din Germania.

În 2015, Merkel a reluat cuvintele lui Wulff într-un moment în care grupul de campanii anti-imigrație PEGIDA și  europenii patrioți desfășurau mitinguri împotriva islamizării Occidentului.

„Traiește cu noi”

„Desigur, musulmanii care locuiesc aici aparțin Germaniei”, a spus Seehofer înainte de a spune că Germania nu trebuie să renunțe la propriile tradiții sau obiceiuri care în centru valorile creștine.

„Mesajul meu este că musulmanii trebuie să trăiască cu noi, nu lângă noi sau împotriva noastră”, a spus el.

Guvernul estimează că între 4,4 și 4,7 milioane de musulmani trăiesc în Germania. Mulți dintre aceștia au un background turcesc și mulți dintre cei peste un milion de imigranți, care au sosit în țară din Orientul Mijlociu și din alte părți după ce Merkel a adoptat o politică deschisă la mijlocul anului 2015, sunt și musulmani.

Andre Poggenburg, liderul AfD din landul estic Saxonia, a declarat că Seehofer copiază partidul său în vederea alegerilor regionale din Bavaria din octombrie: „Horst Seehofer a luat acest mesaj din cuvântările și manifestările noastre”, a spus el.

Linke și Verzii au condamnat mesajul lui Seehofer, iar Natascha Kohnen a declarat pentru postul de televiziune n-tv: „Că incită oamenii într-un moment când nu avem nevoie de asta. Avem nevoie de politicieni care să adune oamenii laolaltă. ”

În acordul de coaliție dintre  blocul conservator CDU / CSU al Angelei Merkel și social-democrații SPD s-a convenit că vor gestiona și limita migrația spre Germania și Europa pentru a evita reluarea crizei refugiaților din 2015.

De asemenea, ei au spus că nu se așteaptă ca migrația (cu excepția migrației forței de muncă) să crească peste intervalul de 180.000 – 220.000 pe an.

5/5 - (23 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…