Acasă Extern SUA: Patrick Shanahan va fi Secretarul interimar al Apărării, în locul lui Jim Mattis

SUA: Patrick Shanahan va fi Secretarul interimar al Apărării, în locul lui Jim Mattis

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că funcția de Secretar al Apărării va fi preluată actualul secretar adjunct, Patrick Shanahan.

”Sunt încântat să anunţ că subsecretarul nostru foarte talentat Patrick Shanahan va prelua ca interimar postul de secretar al apărării, începând din 1 ianuarie 2019. Patrick are o mare listă de reuşite ca subsecretar de stat şi mai înainte la Boeing. El va fi genial!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Jim Mattis a demisionat joi de la conducerea Pentagonului, urmând ca el să rămână la post până în februarie. Între timp, Trump a decis să numească un succesor mai devreme,

Patrick Shanahan a fost numit subsecretar al apărării în iulie iulie 2017 şi anterior a lucrat timp de mai mulţi ani pentru compania aviatică Boeing, experienţă evidenţiată şi de Trump în mesajul transmis duminică.

Jim Mattis a demisionat la o zi după ce a fost anunțată retragerea trupelor americane din Siria.

În scrisoarea sa de demisie, Jim Mattis a apreciat că ”forţa” Statelor Unite este ”indisolubil legată” de forţa unui sistem ”complet şi unic” realizat împreună cu aliaţii Washingtonului.

Declarația lui Mattis este în contrast cu gândirea președintelui Donald Trump, care crede că alte state profită de pe urma leadership-ului american.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Paul MOLDOVAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

EUROPA: Proteste în masă împotriva blocajelor și vaccinurilor COVID la Praga, Viena, Roma, urmează Elveția și Croația

Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă la Viena, după ce guvernul austriac a anunțat un b…