Acasă Intern Tăriceanu umblă cu cioara vopsită. Anunță criterii pentru locuri, deja, ocupate

Tăriceanu umblă cu cioara vopsită. Anunță criterii pentru locuri, deja, ocupate

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că până pe 21 februarie va fi încheiată evaluarea candidaturilor formaţiunii la alegerile europarlamentare, el precizând că au fost aprobate 10 criterii pentru stabilirea listei.

”Am aprobat azi (marţi – n.r.) criteriile de evaluare a candidaturilor, apoi comisia care va face evaluarea candidaturilor şi calendarul care ne duce până pe 21 februarie când trebuie să încheiem evaluarea candidaturilor”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că vor fi vizate 10 criterii, care au ponderi diferite în luarea deciziei privind lista finală a ALDE la alegerile europarlamentare.

”Se bazează pe experienţa politică şi cariera profesională şi pe cunoaşterea regulilor şi arhitecturii instituţiilor europene, a limbilor de circulaţie internaţională. Candidaţii trebuie să prezinte un proiect de candidatură cu ce îşi propun să facă în viitor. Sperăm că aceste criterii vor duce la o selecţie cât mai bună şi reprezentativi pentru noi şi pentru România. Să se lupte, să apere şi să promoveze interesele României la nivelul UE”, a adăugat liderul ALDE.

Pe 18 noiembrie, într-o conferință de presă la Poiana Brașov, Călin Popescu Tăriceanu declara că lista ALDE  pentru alegerile europarlamentare din 2019 va începe cu femeile, nominalizând două colege: Renate Weber și Norica Nicolai.

„Ne-am propus peste 15% şi şase membri în Parlamentul European.(…) Începem cu femeile (…), vă pot spune că eu voi susţine punctul meu de vedere. Pe locurile 1 şi 3 vor fi cele două colege ale noastre, una din ele prezentă, doamna Weber (Renate Weber – n.r.) şi cealaltă colegă, doamna Nicolai (Norica Nicolai – n.r.)”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

Estimările realizate pe baza sondajelor de opinie arată că ALDE va obține trei mandate la alegerile europarlamentare 2019. Dacă pentru locul 1 și 3 s-a făcut nominalizarea informală, putem deduce că se cunoaște și numele persoanei de pe locul 2 – nenominalizate pentru a stârni curiozitatea presei. ALDE  este un partid de lider, prin urmare dorințele președintelui Călin Popescu Tăriceanu ”se execută, nu se discută”.

Modul în care liderul ALDE etalează cele 10 criterii pentru candidaturi deja ocupate, ne ajută să înțelegem de ce avem o democrație fragilă în România, și de ce statul de drept este doar ceva teoretic – cu instituții care există de formă, nefuncționale, nimeni nu are încredere în ele.

Putem aprecia efortul domnului Tăriceanu privind modul în care încearcă să dea aparența unei evaluări a doritorilor pentru  un mandat de europarlamentar. La alte partide mai mari, nici măcar, nu există acest deranj.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…