Acasă Extern Teodor Meleșcanu a discutat cu Mike Pompeo la summitul NATO

Teodor Meleșcanu a discutat cu Mike Pompeo la summitul NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a discutat, joi, cu Mike Pompeo, Secretarul de stat pe probleme Externe al SUA, în cadrul summitului NATO de la Bruxelles.

Deși președintele american Donald Trump și-a anulat întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, din motive necunoscute oficial, ministrul român de Externe a avut discuții fructuoase cu omologul său american.

Discuțiile purtate de ministrul Teodor Meleșcanu cu șeful diplomației americane Mike Pompeo evidențiază relațiile de bună prietenie și cooperare între Statele Unite și România, dar și faptul că președintele Donald Trump acordă o atenție deosebită relațiilor cu țările din Europa de Est.

Deși, în presa din România, în cursul zilei de astăzi a apărut știrea că președintele Trump și-a anulat întrevederea cu Klaus Iohannis întrucât au fost anulate toate întâlnirile bilaterale, evidența a arătat că Donald Trump a avut întâlniri bilaterale cu Petro Poroșenko, președintele Ucrainei și cu președintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

În urma întrevederii dintre ministrul Teodor Meleșcanu și Mike Pompeo, putem concluziona că România are o relație privilegiată cu Administrația Trump, iar anularea întâlnirii dintre președintele SUA și Klaus Iohannis are alte conotații.

5/5 - (223 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…