Acasă Extern Trump desecretizează arhiva Kennedy

Trump desecretizează arhiva Kennedy

Mii de dosare secrete din perioada 1960-1970 vor fi declasificate.

Președintele american Donald Trump a declarat, sâmbătă, că va permite desecretizarea a mii de dosare John Fitzgerald Kennedy de către Arhivele Naționale.

Peste 3.000 de dosare clasificate despre asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy vor fi desecretizate săptămâna viitoare de către Arhivele Naționale a Statelor Unite, așa cum a ordonat Congresul american.

Casa Albă a spus: „Președintele consideră că aceste documente ar trebui puse la dispoziție în vederea respectării depline a legalității”.

Declasificarea dosarelor ar putea dăuna serviciilor de informații, operațiunilor militare, relațiilor externe, dar și a modului în care s-a aplicat legea.

Majoritatea dosarelor sunt considerate a fi din anii 1960 și 1970, din care rezultă urmărirea și asasinarea fostului președinte american John Fitzgerald Kennedy, în 1963. Câteva zeci au fost generate de agențiile guvernamentale în anii 1990, ca reacție aparentă la teoriile conspirației ridicate de filmul regizolului Oliver Stone „JFK”.

Arhivele Naționale au spus dosarele desecretizate vor fi puse pe site-ul web, până pe data 26 octombrie.

Washingtonul a anunțat, aseară, că un oficial al Consiliului Național de Securitate a declarat într-un interviu că unele agenții federale anonime cer informații.

Gerald Posner, autor al cărții” Case Closed”, a susține că Lee Harvey Oswald a acționat singur.

CNN a anunțat că cele mai dure dosare vor viza călătoria lui Oswald în Mexico City, din Dallas. În timpul vizitei, Oswald a încercat să obțină vize de la consulatul cubanez și de la ambasada sovietică, conform documentelor publicate în 1999.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…