Acasă Extern Tusk: Viziunea britanică post-Brexit este ”pură iluzie”

Tusk: Viziunea britanică post-Brexit este ”pură iluzie”

Viziunea britanică asupra relaţiei cu UE după Brexit este „bazată pe o pură iluzie”, a spus vineri  Donald Tusk, președintele Consiliului European .

„Mă bucur că guvernul britanic se îndrepte către o poziţie mai detaliată, dar, dacă este adevărat ceea ce a apărut în presă, mă tem că poziţia britanică este bazată pe o pură iluzie”, a declarat Donald Tusk.

Joi seară, premierul britanic, Theresa May, s-a întâlnit cu principalii săi miniştri pentru o reuniune maraton de opt ore, în cursul căreia ea şi-a prezentat planurile detaliate pentru un acord „care să funcţioneze pentru toate componentele Regatului Unit (…) şi să permită cele mai suple schimburi comerciale”, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Londra vrea să părăsească uniunea comercială şi vamală a UE şi să pună capăt liberei circulaţii a migranţilor şi jurisdicţiei Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

În acelaşi timp, Theresa May doreşte să negocieze un acord care să reducă pe cât posibil taxele vamale şi demersurile administrative.

Donald Tusk a spus că Marea Britanie are o „filosofie” care urmărește să  câştige pe toate planurile.

În negocierile privind parteneriatul cu Marea Britanie post-Brexit şi perioada de tranziţie UE insistă ca principiile fundamentale să rămână inseparabile, îndeosebi libera circulaţie a bunurilor şi serviciilor şi cea a persoanelor.

Poziția oficială a Marii Britanii va fi prezentată de Theresa May vineri, 2 martie.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…