Acasă Diverse Uber este oficial o firmă de taxi

Uber este oficial o firmă de taxi

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis că Uber este o oficial o companie de transport și nu un serviciu digital.

Compania Uber a susținut este un serviciu al societății informaționale – ajutând oamenii să se contacteze reciproc în mod electronic – și nu o firmă de taxi.

Cazul a apărut ca urmare a cerinței Administrației locale din Barcelona ca Uber să se supună regulilor locale de taxi.

Un purtător de cuvânt al Uber a declarat: „Această hotărâre nu va schimba lucrurile în majoritatea țărilor UE în care lucrăm deja în domeniul transporturilor”.

„Cu toate acestea, milioane de europeni sunt încă împiedicați să utilizeze aplicațiile noastre. După cum a spus noul nostru CEO, este oportun să se reglementeze servicii precum Uber și astfel vom continua dialogul cu orașele din Europa pentru a-i asigura că toată lumea poate obține o călătorie sigură prin apăsarea unui buton”, a adăugat acesta.

În hotărâre, CEJ a declarat că un serviciu al cărui scop este „de a conecta, prin intermediul unei aplicații smartphone conducătorii neprofesioniști care folosesc propriul vehicul pentru a transporta persoane, care doresc să efectueze călătorii urbane, și care sunt remunerați”, trebuie clasificat drept ” serviciu în domeniul transporturilor, în legislația UE”.

În hotărârea CEJ se adaugă: „În conformitate cu legislația UE în prezent, statele membre trebuie să reglementeze condițiile în care aceste servicii trebuie furnizate în conformitate cu normele generale ale tratatului privind funcționarea UE”.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…