Acasă Diverse Un preot şi-a dat foc în apropierea Catedralei Mântuirii

Un preot şi-a dat foc în apropierea Catedralei Mântuirii

Un preot din judeţul Constanţa şi-a dat foc, duminică, în faţa Catedralei Mântuirii Neamului, în timpul slujbei de sfinţire, nemulţumit de faptul că i s-a luat dreptul de a sluji după ce a fost implicat într-un accident de maşină.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au precizat că bărbatul şi-a scos geaca şi şi-a dat foc, însă flăcările au fost stinse imediat. El a fost condus la o secţie de poliţie, unde a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital. Jandarmeria Bucureşti a anunţat că, în jurul orei 10.30, un bărbat, fost preot, aflat pe Calea 13 Septembrie, în zona hotelului din faţa Catedralei Mântuirii Neamului, şi-a dat jos hainele preoţeşti pe care le-a incendiat, el fiind condus ulterior la Secţia 17 de Poliţie.

Evenimentul nu s-a petrecut în incinta Catedralei Mântuirii Neamului.

Preotul este nemulţumit de reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului, pentru că i-a fost luat dreptul de a sluji, după ce a fost implicat într-un accident de circulaţie în anul 2015, potrivit presei locale.

„Varianta dialogului este cea mai bună, dar un preot care ajunge în situaţia de a fi oprit de la slujire este cineva care a comis ceva ce-l împiedică să mai slujească. Nu toţi oamenii, chiar dacă sunt preoţi, reuşesc să înţeleagă şi să accepte că sunt vinovaţi de ceva. Dacă această persoană nu acceptă o sancţiune care i s-a dat, dacă se consideră nevinovată, poate să facă un demers către forul superior Sinodului Mitropolitan de la Constanţa, are dreptul să facă acest lucru. A apela la astfel de metode de a atrage atenţia asupra sa îl autodescalifică. Nu este firesc să comitem asemenea gesturi în faţa unor oameni care au venit aici cu cele mai bune intenţii, cu credinţă şi cu respect pentru eroii României. Rămâne un gest regretabil care nu poate fi împiedicat de nimeni”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…