Acasă Intern Prioritățile Guvernului la rectificare: 115 milioane pentru Catedrala Mântuirii și 23 de milioane pentru școli

Prioritățile Guvernului la rectificare: 115 milioane pentru Catedrala Mântuirii și 23 de milioane pentru școli

Ministerul Finanţelor a publicat propunerea pentru prima rectificare bugetară din 2018. Pe baza unor venituri presupuse a fi mai mari s-au dat bani mai mulţi pentru pensii şi salarii, dar s-au luat fonduri de la investiţii şi de la câteva instituţii.

Rectificarea taie bani de la cel puţin 10 instituţii.

Cel mai mare impact este pe bugetul Ministerului Turismului, care pierde 27% din banii primiţi la începutul anului. Administraţia Prezidenţială este lăsată fără 11 milioane de lei – adică peste 19% din bani.

Tăieri de fonduri importante au mai fost şi la Serviciile de Informaţii – toate au pierdut între 5 şi 11% din bugetele alocate iniţial. Serviciul de Protecţie şi Pază şi SRI au fost cele mai afectate. Au primit bani Secretariatul General al Guvernului, dar şi Ministerul Sănătăţii sau cel de Interne. Alocările suplimentare nu sunt însă foarte mari, la Transporturi, Educaţie şi Agricultură.

Guvernul a decis să aloce câte 5 milioane de lei pentru programul ”Investeşte în tine” – împrumuturi fără dobânda pentru tineri, dar şi pentru industria cinematografică.

Investiţiile în şcoli au primit 23 de milioane de lei în plus, de 5 ori mai puţin decât pentru Catedrala Mântuirii Neamului – 115 milioane şi de zece ori mai puţin faţă şi de cele 200 de milioane pentru Referendumul de redefinire a familiei.

Rectificarea bugetară a plusat cel mai mult la bugetele locale, unde nu mai erau bani de salarii, care au fost majorate foarte mult anul trecut, dar şi la fondul de pensii şi cel de sănătate.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…