Acasă Intern Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită, astăzi, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, alături de mai mulţi ierarhi români şi străini.

Câteva mii de pelerini din toată ţara au participat la sfinţirea acesteia.

Echipajele pompierilor SMURD au acordat îngrijiri medicale unui număr de aproximativ 83 de persoane aflate la sfinţirea catedralei, trei dintre acestea au fost transportate la spital.

Catedrala poate cuprinde aproximativ 5.000 de persoane care stau în picioare, lăcaşul de cult fiind neîncăpător pentru mulţimea adunată pentru sfinţire, a anunţat Patriarhul Daniel.

„Până joi inclusiv, toţi credincioşii ortodocşi, bărbaţi şi femei, vor putea intra în Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă şi cerând ajutorul lui Dumnezeu pentru întărirea dorinţelor de bine. Noi vă felicităm pe cei care aţi venit şi ne bucurăm că putem măsura mai realist acum câte persoane încap în Catedrală fiind aşezate pe scaune. Deci, avem loc pentru 3.000 de scaune pentru Catedrală, când toţi credincioşii stau în picioare, atunci Catedrala are o capacitate de 5.000. Este totuşi mică în raport cu populaţia credincioşilor care sunt afară. Întotdeauna ea va fi neîncăpătoare. Când timpul este mai bun, vom putea săvârşi Sfânta Liturghie şi afară”, a transmis Patriarhul Daniel, la începutul liturghiei.

Pelerinii care au participat la sfinţirea altarului Catedralei Mântuirii Neamului au aşteptat mai multe ore pe platoul din faţa catedralei pentru a vedea ceremonia pe ecranele special montate. Mulţi au venit îmbrăcaţi în costume populare, având steaguri tricolore.

Slujba Acatistului Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina a început în faţa Catedralei la ora 8.00 şi a continuat în faţa Sfintei Mese a Altarului Catedralei Naţionale, la ora 9,00, cu Slujba de Sfinţire a Altarului Catedralei Naţionale. La sfârşitul slujbei a fost citat Actul de sfinţire. Sfânta Liturghie a început la ora 10.30 şi a fost săvârşită în interiorul Catedralei Naţionale.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…