Acasă Extern 28 de români candidează în Belgia pentru posturi de consilieri locali

28 de români candidează în Belgia pentru posturi de consilieri locali

La alegerile locale din Belgia, programate pentru 14 octombrie, 28 de români candidează pentru funcțiile de consilieri locali în mai multe localităţi, inclusiv în Bruxelles.

Ioana Branch, iniţiatoarea proiectului DreptLaVot, care încurajează românii să voteze la alegerile din Belgia, a afirmat într-o postare pe site-ul Rombel, că este pentru prima dată când cetăţenii români contează în acest scrutin.

„În data de 14 octombrie vor avea loc alegeri în Belgia, prin care se decide cine va conduce administraţiile locale. Noi, românii din Belgia, avem dreptul să votăm în aceste alegeri. Mai mult ca niciodată, românii contează în aceste alegeri. De ce să ne pese de aceste alegeri? Pentru că nu am fost niciodată atât de mulţi români în Belgia. Suntem peste 70.000 în toată ţara, iar 40.000 locuiesc în Bruxelles, conform statisticilor oficiale şi fără a include românii ce au deja şi cetăţenia belgiană. Odată cu numărul, creşte şi potenţialul nostru de a ne organiza, de a ne coordona şi de a influenţa modul în care suntem trataţi de către autorităţile belgiene. Reprezentând peste 9% din locuitorii din Bruxelles, avem un adevărat potenţial de a influenţa alegerile. De ce să ne mai pese de aceste alegeri? Pentru că nu am avut niciodată atât de mulţi români pe listele electorale pentru listele de consilieri la comunele belgiene”, a arătat Banach.

Rombel (Români în Belgia) reprezintă cea mai largă comunitate virtuală a românilor din Belgia, înfiinţată în anul 2002, având peste 10.000 de membri.

Cei 28 de români candidează pentru posturi de consilieri locali în Molenbeek Saint Jean, în Anderlecht și în Bruxelles.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…