Acasă Extern  Israel: Noi proteste anticorupție

 Israel: Noi proteste anticorupție

Protestatarii se adună din nou pe bulevardul Rothschild din Tel Aviv pentru a protestate împotriva corupție guvernului Netanyahu. Este a cincea săptămână de proteste.

Protestatarii se adună pe bulevardul central Rothschild, al orașului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, ca parte a mitingurilor anticorupție din întreaga țară.

Mai mult de 2000 de protestatari au ieșit pe străzile din Tel Aviv sâmbătă noaptea, protestând împotriva corupției guvernului israelian scandând „Bibi, du-te acasă”, „rușine”, „oficiali corupți, mergeți acasă.

Protestele au izbucnit în Israel în urma investigației, care este în desfășurare, împotriva premierului  Netanyahu, care se presupune că a primit cadouri scumpe de la mediile de afaceri pentru a-și promova interesele și a încerca să ajungă la o înțelegere cu conducerea ziarului Yedioth Ahronoth, care a fost de acord să acopere mediatic activitățile guvernului într-un mod pozitiv, în schimbul adoptării unei legi care să limiteze activitățile ziarului Israel Hayom – principalul concurent al Yedioth Ahronoth.

Premierul Netanyahu a fost interogat de poliție de șapte ori în cadrul unei anchete anticorupție deschise împotriva sa și care este în curs de desfășurare.

Netanyahu este suspectat că a primit cadouri scumpe de la mediul de afaceri și că a încercat să ajungă la o înțelegere care încalcă libertatea de exprimare în Israel.

Primul ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu, a fost interogat de șapte ori de poliție, în ciuda faptului că a negat în mod repetat orice nelegiuire, explicând că este victima unei campanii de scandaluri create de oponenții săi politici.

Presa locală reflectă poziția lui Netanyahu, spunând că ancheta nu a reușit să adune suficiente dovezi împotriva sa pentru a-l acuza de luare de mită.

Fostul șef al Biroului premierului israelian, Ari Harow, a devenit martor al Parchetului în cele două cazuri de corupție cu care se confruntă Netanyahu, a informat presa locală.

În plus, Netanyahu se poate confrunta cu noi acuzații de presupusă implicare într-un contract cu submarine încheiat cu constructorul german ThyssenKrupp, în valoare de peste un miliard de dolari.

 

5/5 - (14 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…