Acasă Extern Algeria este îngrijorată de creșterea numărului de migranți ilegali

Algeria este îngrijorată de creșterea numărului de migranți ilegali

Algeria se așteaptă să crescă numărul de imigranți ilegali din Africa Subsahariană, după ce Uniunea Europeană a întărit controalele pentru a opri traversarea cu barca Mării Mediterane de către migranți, a declarat joi un oficial din cadrul ministerului de Interne al țării.

Acordul încheiat de Uniunea Europeană cu Turcia în 2016 a restrâns ruta maritimă către insulele grecești, unde aproape un milion de migranția au ajuns în 2015.

Numărul migranților ilegali a scăzut la punctul de plecare din Libia datorită sprijinului acordat de UE gărzilor de coastă libiene. Italia ajută, de asemenea, Tunisia să oprească plecările cu barca.

„Acum avem zeci de mii de migranți ilegali, dar în viitorul apropiat vom vorbi despre sute de mii de oameni după ce Europa și-a închis porțile”, a declarat reporterilor Hassen Kacimi, responsabilul cu migrația ilegală din Ministerul algerian de Interne.

„Soluția nu este de a închide granițele dintr-o parte și de a lăsa oamenii să moară de cealaltă parte”, a spus el. „Algeria este foarte preocupată de numărul tot mai mare de imigranți ilegali”, a afirmat Kacimi.

El a spus că Algeria, care are o frontieră de 2500 de kilometri cu Mali și Niger, a cheltuit 20 de milioane de euro în ultimii trei ani pentru a face față unui aflux de migranți ilegali din regiunea Sahel, care fugeau de război, de insecuritate sau de sărăcie.

„Nimeni nu ne-a ajutat, manipulăm situația cu mijloacele noastre”, a spus Kacimi.

El a respins acuzațiile din partea grupurilor pentru drepturile omului, printre care Human Rights Watch și Amnesty International, că migranții au fost deportați într-un mod degradant.

„Nu suntem naziști, iar migranții nu mor în Algeria”, a spus Kacimi.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…