Acasă Extern Kremlinul este îngrijorat de posibilul atac al SUA împotriva Siriei

Kremlinul este îngrijorat de posibilul atac al SUA împotriva Siriei

Kremlinul a declarat, miercuri, că speră ca toate părțile implicate în Siria să evite destabilizarea situație deja fragilă din Orientul Mijlociu și a arătat clar că se opune puternic unui eventual atac asupra aliaților săi, relatează Reuters.

Statele Unite și aliații săi examinează dacă va ataca Siria după presupusul atac cu gaze chimice asupra localității Douma din apropierea Damascului, conform căruia organizațiile de ajutorare medicală declară că au ucis zeci de oameni, sâmbătă.

Kremlinul a declarat, miercuri, că acuzațiile conform cărora forțele guvernamentale siriene au efectuat atacul cu arme chimice nu se bazează pe fapte reale și au declarat că doresc o investigație imparțială a incidentului.

Întrebat despre comentariile ambasadorului Rusiei în Liban, care a spus că orice rachete lansate de SUA asupra Siriei vor fi doborâte și locațiile de lansare vizate, Kremlinul a declarat că nu dorește să comenteze aceste probleme.

„la fel ca anterior, sperăm că toate părțile vor evita orice măsuri care nu sunt provocate de nimic și că ar putea destabiliza în mod semnificativ o situație deja fragilă din regiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul conferinței de presă.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…