Acasă Diverse Algeria: un avion militar s-a prăbușit – 257 morți (video)

Algeria: un avion militar s-a prăbușit – 257 morți (video)

Un avion militar algerian s-a prăbușit aproape de capitala Alger, ucigând 257 de persoane aflate la bord, spun oficialii, relatează BBC.

Aeronava s-a prăbușit imediat după decolarea de pe aeroportul militar Boufarik, la vest de capitala Algier.

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a afla cauza prăbușirii.

Acesta este cel mai grav accident aviatic din Algeria. Guvernul a declarat trei zile de doliu național.

Majoritatea celor morți sunt personal al armatei și familiile lor, spune Ministerul algerian al Apărării.

De asemenea, au murit zece membri ai echipajului.

Pasagerii din Sahara de Vest, un teritoriu în litigiu anexat de  Maroc după ce Spania s-a retras în 1975, se număra printre cei decedați.

Frontul Polisario, care caută să dobândească independența teritoriului și este susținut de Algeria, a declarat că 30 de sahareni occidentali, inclusiv femei și copii, au murit. Un membru înalt al partidului FLN aflat la guvernare a declarat că prindre cei decedați se află  26 de membri Polisario.

Avionul, un Ilyushin Il-76, călătorea la Bechar și Tindouf în sud-vestul Algeriei. Regiunea Tindouf, care se învecinează cu Sahara de Vest, găzduiește lagărele de refugiați și servește drept bază pentru Frontul Polisario.

Martorii spun că au văzut foc la o aripă, pe măsură ce avionul a decolat. Apoi a coborât, evitând o autostradă și s-a prăbușit într-un câmp.

Zeci de pompieri și salvatori au ajuns la fața locului. Un martor ocular a spus televiziunii locale: „Am văzut corpurile arse, este un dezastru real”.

Nu există rapoarte despre supraviețuitori. Autoritățile lucrează pentru a identifica rămășițele celor decedați.

Cu patru ani în urmă, un avion care transporta personalul militar și membrii familiei s-a prăbușit în Algeria, omorând 77 de persoane.

Cele mai periculoase accidente aviatice din ultimii 15 ani

31 octombrie 2015: Un Airbus A321, operat de compania aeriană rusă Kogalymavia, s-a prăbușit peste centrul peninsulei Sinai la 22 de minute după ce a ieșit din Sharm el-Sheikh, omorând toate cele 224 de persoane aflate la bord. Aliatul local al ISIS a declarat mai târziu că au lovit avionul ca răspuns la intervenția Rusiei în Siria.

17 iulie 2014: Zborul Malaysia Airlines MH17 s-a prăbușește lângă Grabove, în estul Ucrainei, ucigând toate cele 298 de persoane aflate la bord, dintre care 193 olandezi. Rebelii pro-ruși au fost acuzați că au lansat o rachetă, dar ei au negat răspunderea.

1 iunie 2009: Un avion Air France Airbus 330 care călătorea de la Rio de Janeiro la Paris s-a prăbușit în Atlantic cu 228 de persoane la bord. Echipele de căutare au recuperat ulterior aproximativ 50 de cadavre.

7 iulie 2007: Un avion TAM Airlines s-a prăbușit la aterizarea pe aeroportului Congonhas din Sao Paulo, în cel mai dezastruos accident aviatic din Brazilia, 199 de persoane au fost ucise – toți cei 186 de pasageri și 13 membri ai echipajului.

19 februarie 2003: O aeronavă militară iraniană care transporta 276 de persoane s-a prăbușit în sudul țării, omorând toate persoanele aflate la bord.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…