Acasă Extern Merkel are termen 2 săptămâni pentru o înțelegere cu UE privind migranții

Merkel are termen 2 săptămâni pentru o înțelegere cu UE privind migranții

Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (CSU), a dat, luni, un termen de două săptămâni cancelarului german Angela Merkel pentru a ajunge la un acord cu UE privind migranții europeni, relatează Reuters.

Angela Merkel se opune oricărei mișcări unilaterale a ministrului german de interne Horst Seehofer, care este și președinte al CSU, care ar inversa politica din 2015 privind accesul imigranților și i-ar submina autoritatea. Compromisul de luni înseamnă expulzarea imediată pentru un subset de migranți.

„Dorim cancelarului mult noroc”, a declarat Seehofer la o conferință de presă la München.

„După Consiliul European, președinția partidului (CDU) va decide ce urmează să facă”, a declarat Angela Merkel într-o conferință de presă. „Nu este nimic automat.”

CSU, care se confruntă cu alegeri regionale în octombrie și nu poate fi copleșit de politica anti-imigrație.

Politica migranților cu ușile deschise de Merkel este criticată pe scară largă de AfD, acum principalul partid de opoziție din parlamentul federal al Germaniei.

Peste 1,6 milioane de migranți, majoritatea musulmani care fug de războaiele din Orientul Mijlociu, au ajuns în Germania începând cu 2014, relatează Reuters.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…