Acasă Extern Atenționare pentru britanicii care vizitează Rusia

Atenționare pentru britanicii care vizitează Rusia

Marea Britanie a atenționat cetățenii care călătoresc în Rusia să fie conștienți de sentimentul anti-britanic și de hărțuire și să evite să comenteze politica țării, informează Reuters.

Ministerul britanic de Externe și-a actualizat sfaturile de călătorie miercuri după ce premierul Theresa May a declarat că Rusia se află în spatele atacului asupra lui Serghei Skripal și fiicei sale cu un agent neurotoxic și a expulzat 23 de diplomați.

Rusia neagă implicarea în atac.

„Din cauza tensiunilor politice crescute între Marea Britanie și Rusia, ar trebui să fii conștient de posibilitatea sentimentelor anti-britanice sau de hărțuire în acest moment”, a declarat ministerul de Externe într-un aviz de călătorie.

„Sunteți sfătuit să rămâneți vigilenți, să evitați orice proteste sau demonstrații și să evitați să comentați în mod public evoluțiile politice”, a adăugat acesta.

Poliția britanică a estimat că 10.000 – 20.000 de microbiști britanici vor fi prezenți la Cupa Mondială de Fotbal care se va desfășura în Rusia în lunile iunie, iulie.

5/5 - (23 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…