Acasă Extern Autoritatea Palestiniană a rechemat ambasadorii din 4 state europene

Autoritatea Palestiniană a rechemat ambasadorii din 4 state europene

Ministrul de Externe al Autorității Palestiniene (AP) a rechemat, miercuri, ambasadorii din Republica Cehă, Ungaria, Austria și România, după ce diplomații de top ai statelor europene din Israel au participat la festivitatea de inaugurare a relocării Ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Duminică, ambasadorii Cehiei, Ungariei, României și Austriei au participat la o recepție găzduită de Ministerul israelian de Externe pentru a marca deschiderea Ambasadei SUA la Ierusalim.

Noua ambasadă a SUA la Ierusalim a fost deschisă oficial luni.

„Ambasadorii AP din aceste țări au fost rechemați pentru consultări cu privire la pozițiile guvernelor în care acestea servesc și la gradul de angajament față de pozițiile Uniunii Europene, pe care le apreciem foarte mult”, a spus ministrul de externe al AP, potrivit informării Wafa pe noul web site al PA.

Cu câteva luni înainte de relocarea Ambasadei SUA din Israel, șeful politicii externe a UE, Federica Mogherini, a criticat angajamentul președintelui american Donald Trump de a muta sediul diplomatic al al Ambasadei SUA din Israel la Ierusalim.

Ministerul de Externe al AP a declarat că participarea celor patru ambasadori europeni la primirea de duminică a constituit „o încălcare gravă a dreptului internațional și a mai multor rezoluții ale ONU care afirmă că Ierusalimul este teritoriu ocupat din 1967”.

Conducerea palestiniană de la Ramallah a fost enervată de faptul că președintele Trump a anunțat intenția de a reloca Ambasada SUA în Israel la Ierusalim. Palestinienii au sperat mult timp să construiască capitala unui viitor stat palestinian în Ierusalim.

Marți, Ministerul de Externe al AP l-a rechemat, de asemenea, pe ambasadorul Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP) din SUA, Husam Zomlot.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…