Acasă Extern Avertismentul Chinei, după decizia SUA de a bloca utilizarea echipamentelor Huawei

Avertismentul Chinei, după decizia SUA de a bloca utilizarea echipamentelor Huawei

Autorităţile chineze au avertizat că ar putea lua măsuri după ce președintele Donald Trump a semnat un ordin prin care interzice companiilor americane să mai folosească echipamente de telecomunicaţii realizate de firme străine care prezintă un risc pentru Washington, potrivit BBC.

China vede această decizie a preşedintelui american ca fiind o încercare de a limita afacerile gigantului Huawei.

Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că Beijingul nu este de acord cu impunerea unilaterală a unor sancţiuni de către alte state şi că ar putea lua măsuri similare ca reacţie la decizia lui Trump.

Cu toate că liderul de la Casa Albă nu a specificat clar nicio companie în ordinul semnat, analiştii sunt de părere că decizia a fost luată împotriva companiei chineze Huawei. Compania a negat în repetate rânduri că produsele sale ar reprezenta un risc la adresa securităţii cibernetice.

Autorităţile de la Beijing l-au acuzat pe Trump de acte de sabotaj industrial şi de faptul că se foloseşte de securitatea naţională „ca pretext pentru atacarea companiilor străine”.

„Solicităm ca Statele Unite să renunţe la acest tip de acţiuni şi să creeze condiţii mai bune de cooperare”, a declarat Lu. Acesta nu a oferit, însă, detalii despre modul în care China intenţionează să răspundă în acest caz.

Mai multe state, inclusiv SUA, sunt îngrijorate că echipamentele create de Huawei ar putea fi folosite pentru spionaj în beneficiul Chinei. Compania a respins toate acuzaţiile în acest sens.

În luna aprilie, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat a declarat că Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…