Acasă Economie Băncile britanice nu au timp să solicite licență UE

Băncile britanice nu au timp să solicite licență UE

Odată cu plecarea din Marea Britanie din Uniunea Europeană, în martie 2019, băncile vor pierde accesul automat la Piața Unică, iar negocierile pentru o perioadă de tranziție au fost lente, creând îndoieli.

„Nu putem fi siguri dacă perioada de tranziție se va întâmpla cu adevărat”, a declarat Lautenschlaeger, care este și vicepreședintele băncii de supraveghere bancară a Băncii Centrale Europene (BCE), într-o conferință de presă. „Băncile trebuie să fie pregătite pentru Brexit, se va întâmpla.”

„Băncile care doresc să se mute din Marea Britanie în zona euro ar fi trebuit să depună deja cererea de licență”, a spus ea. „Dacă nu, ar trebui să o facă până cel târziu la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2018”.

Opt bănci au luat deja măsuri oficiale pentru a solicita o nouă licență, iar alte patru intenționează să-și extindă în mod semnificativ activitățile în zona euro, a adăugat ea.

Lautenschlaeger a spus că BCE ar putea fi deschisă să acorde băncilor timp suplimentar pentru punerea în aplicare a planurilor lor de relocare, atât timp cât creditorii prezintă planuri de calitate și credibile.

„Nu vom tolera nici o cochilie goală”, a spus ea, repetând îndrumarea BCE. „Băncile trebuie să fie bănci reale „dacă doresc să opereze în zona euro.”

„Prin urmare, așteptăm ca băncile viitoare să poată produce date complete și exacte cu privire la modelele de rezervare, strategii de hedging și expuneri intragrup”, a spus ea.

 

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…