Acasă Diverse Noile pașapoarte britanice vor fi made in France

Noile pașapoarte britanice vor fi made in France

La sfârșitul anului 2017, guvernul britanic a anunțat că va reveni la pașaportul albastru iconic în 2019, premierul Theresa May descriindu-l drept „o expresie a independenței și suveranității noastre„.

Contractul de fabricare a pașapoartelor albastre din Marea Britanie va fi acordat companiei de securitate franco-olandeză, Gemalto.

Compania a subcotat cel mai apropiat rival cu aproximativ 50 de milioane de lire sterline (aproximativ 71 de milioane de dolari). Valoarea totală a contractului este estimată la aproximativ 700 milioane de dolari.

S-a relatat anterior că pașapoartele ar putea fi fabricate în Germania sau în Franța, deoarece companiile din aceste țări au fost selectate drept candidați potențiali pentru contract.

Politicienii pro-Brexit au criticat vehement decizia de a produce pașapoartele în afara Marii Britanii, deputatul conservator Sir Bill Cash spunând că este „complet greșit”.

„Este absolut inutil și este complet greșit din punct de vedere simbolic. Oricare ar fi condițiile care au dus la decizia de stabilire a prețurilor, este faptul că acesta este un eveniment simbolic „, a spus Sir Cash.

Deputatul britanic Priti Patel a spus că este o „umilire națională” și a cerut guvernului să încerce să renunțe la decizie.

„Ar trebui să fie un moment în care sărbătorim. Înapoierea pașaportului nostru albastru iconic va restabili identitatea britanică. Dar a pune lucrarea în mâinile francezilor este pur și simplu uimitoare. Este o umilire națională. I-aș îndemna pe Amber Rudd și guvernul să privească din nou și să vadă ce pot face „, a spus Priti Patel în mass-media britanică.

Perspectiva că pașapoartele din Marea Britanie vor fi fabricate în afara Marii Britanii au provocat agitație pe social media,  renumitul om de afaceri britanic Duncan Bannatyne descriind-o drept „nebunie”, în timp ce alții au ironizat acțiunea.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…