Acasă Extern Trump amână noile sancțiuni împotriva Rusiei

Trump amână noile sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele american Donald Trump amână impunerea de noi sancțiuni asupra Rusiei și este puțin probabil să le aprobe, informează Reuters.

Administrația Trump va aplica noi sancțiuni numai dacă Moscova va efectua un nou atac cibernetic sau o altă provocare, a declarat luni un oficial al administrației pentru Reuters.

Ambasadorul SUA la Organizația Națiunilor Unite, Nikki Haley, a declarat duminică că Washingtonul pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei cu privire la susținerea președintelui sirian Bashar al-Assad.

Washington Post a relatat că Donald Trump a pus capăt unui plan de sancțiuni economice suplimentare asupra Rusiei.

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat pentru Reuters că Donald Trump nu este de acord cu impunerea impunerea imediată a mai multor sancțiuni, după atacurile aerien conduse de SUA împotriva regimului Assad sprijinit de Rusia, întrucât consideră că ar interveni în eforturile sale de a negocia acorduri cu președintele rus Vladimir Putin privind combaterea extremismului islamic și alte probleme.

Statele Unite au luat o serie de măsuri recente împotriva Rusiei, inclusiv expulzarea diplomaților în legătură cu otrăvirea unui ex-spion rus în Marea Britanie și impunerea de sancțiuni împotriva a 24 de cetățeni ruși, inclusiv apropiații lui Putin, împotriva interferențelor în alegerile prezidențiale din SUA și a altor „activități maligne”.

Luni, Administrația Trump a acuzat hackerii sprijiniți de guvernul rus de un atac cibernetic global asupra ruterelor și a altor echipamente de rețea în Statele Unite.

Oficialul a afirmat că Trump și-a exprimat îngrijorarea că, dacă administrația nu ar proceda cu prudență, tensiunile dintre Washington și Moscova, aflate deja la cel mai rău nivel după Războiul Rece, ar putea escalada periculos, conform Reuters.

Solicitată pentru comentarii, Casa Albă a dat un răspuns identic unei declarații anterioare a Secretarului de presă Sarah Sanders, care a declarat: „Analizăm sancțiunile suplimentare pentru Rusia și o decizie va fi luată în viitorul apropiat”.

Președintele Donald Trump încă crede că poate să negocieze cu Vladimir Putin, dar este puțin probabil să fie productiv dacă îl critică în mod repetat, a spus oficialul pentru Reuters.

Donald Trump l-a criticat pe Vladimir Putin după atacul chimic din Douma pentru sprijinirea „animalului Assad”, dar nu a mai făcut-o din nou.

Washingtonul a declarat că are dovezi că forțele siriene au efectuat atacul cu arme chimice mortale din Douma, în 7 aprilie.

Dacă SUA va aplica noi sancțiuni împotriva Rusiei, acestea vor fi al doilea lot, în doar un an, împotriva programului de arme de chimice din Siria.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…