Acasă Extern Noile sancțiuni SUA lovesc finanțatorii Hezbollah

Noile sancțiuni SUA lovesc finanțatorii Hezbollah

Washingtonul a cerut joi să fie blocate sursele de finanțare pentru Hezbollah, care sprijiniă Iranul, impunând sancțiuni asupra reprezentantului său în Iran, precum și a unui important finanțator și asupra cinci companii din Europa, Africa de Vest și Orientul Mijlociu .

Trezoreria Statelor Unite a spus că Mohammad Ibrahim Bazzi este un finanțator al Hezbollah care operează prin Belgia, Liban și Irak și este un asociat apropiat al fostului președinte al Gambiei, Yahya Jammeh, care este acuzat că a dobândit bogăție în timpul perioadei de zeci de ani, cât a fost în funcție.

De asemenea, a impus sancțiuni asupra reprezentantului Hezbollah în Iran, Abdallah Safi Al-Din, care servește ca interlocutor între Hezbollah și Iran pe probleme financiare.

Departamentul Trezorerie a trecut pe lista neagră o serie de companii în care este implicat Bazzi: Global Group – un conglomerat de servicii energetice din Belgia; Compania petrolieră din Gambia, Euro African Group; Africa Middle East Investment Holding  cu sediul în Liban; Premier Investment Group SAL Offshore și grupul de import-export Group Car Escort Services. Toate au fost desemnate deoarece sunt deținute sau controlate de Bazzi, a spus Trezoreria SUA.

„Actele sălbatice și depravate ale unuia dintre cei mai proeminenți finanțatori ai Hezbollah nu pot fi tolerate”, a declarat Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.

„Această administrație va expune și va perturba Hezbollah și rețelele teroriste iraniene la fiecare pas, inclusiv cele care au legături cu Banca Centrală a Iranului”, a spus el.

Sancțiunile se numără printre o nouă serie de măsuricare vizează Iranul și Hezbollah, deoarece președintele american Donald Trump s-a retras săptămâna trecută din Acordul nuclear cu Iranul.

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, urmează să sublinieze într-un discurs susținut la Washington planurile Statelor Unite de a construi o coaliție pentru a vedea îndeaproape  „activitățile destabilizatoare” ale Iranului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Într-una dintre cele mai mari acțiuni din această săptămână, menită să contracareze operațiunile Iranului din străinătate, Trezoreria SUA l-a sancționat pe guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Valiollah Seif.

Miercuri, Statele Unite, susținute de statele din Golf, au impus sancțiuni suplimentare asupra primilor doi lideri ai Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah și Naim Qassem.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…