Acasă Economie Proiectul pentru PÂRTIA OLIMPICĂ de schi  a obţinut finanţare de 20 de milioane euro de la Ministerul Turismului

Proiectul pentru PÂRTIA OLIMPICĂ de schi  a obţinut finanţare de 20 de milioane euro de la Ministerul Turismului

Primăria oraşului Borşa, judeţul Maramureş, a primit o finanţare de peste 20 de milioane de euro de la Ministerul Turismului pentru construirea unei telegondole şi a unei piste olimpice de schi, care va fi prima de acest fel din România.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Maramureş transmis sâmbătă, lucrările ar putea începe imediat după semnarea contractului de către ministrul Turismului şi ar dura un an.

„Printr-o politică ingenioasă a Ministerului Turismului proiectul telegondolei şi a pârtiei olimpice de schi din Borşa devine realitate şi putem anunţa obţinerea a peste 20 de milioane de euro pentru acest proiect. Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, se angajează ca, într-un an de zile, lucrările să fie şi finalizate, mai ales că are din partea Ministerului Turismului, proaspăt adus din Bucureşti, avizul pentru această investiţie, respectiv suma alocată de Guvernul României. Sperăm ca săptămâna viitoare să avem parte de vizita ministrului Turismului în judeţul Maramureş pentru semnarea contractului şi demararea lucrărilor”, a arătat, în comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Primarul oraşului Borşa, Sorin Timiş, a subliniat, la rândul său, că pârtia olimpică de schi din Borşa va fi singura de acest fel din România.

„Proiectul se referă la o telegondolă de 8 locuri şi o pârtie de schi de talie olimpică, cu o lungime de 2.850 de metri, o capacitate de transport de 1.800 de persoane pe oră, dotată cu instalaţie de zăpadă artificială, nocturnă atât pentru antrenamente, cât şi pentru organizarea de concursuri nocturne. Avem speranţa ca, din anul 2021, să se schieze la Borşa pe cea mai frumoasă pârtie din ţară”, a menţionat Timiş.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…