Acasă Extern Fundația ROCKEFELLER BROS finanțează terorismul palestinian

Fundația ROCKEFELLER BROS finanțează terorismul palestinian

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP) a fost responsabil pentru deturnarea unui avion Air France în Uganda în 1976, ceea ce a condus la faimosul raid al IDF de la Entebbe și pentru atacul  asupra unei copil preșcolar în Kibbutz Misgav Am, în 1980.

Fondul Fundației Rockefeller Brothers (RBF), un ONG american foarte puternic, care contribuie la numeroase cauze pro-palestiniene, a acordat granturi organizațiilor care alimentează și sprijină grupurile teroriste, relatează publicație Jerusalem Post.

Două organizații, Education for Just Peace in the Middle East, cunoscută și sub numele de US Campaign Palestinian Rights, și Defense for Children International-Palestine au primit de la RBF granturi de 60.000 și respectiv 25.000 de dolari în martie 2017.

Ambasadorul israelian la ONU, Dani Dayan, a declarat luni că s-a întâlnit cu președintele RBF, Stephen Heintz, la începutul anului 2017, pentru a-l informa despre aceste conexiuni. Ambasadorul Dayan a mers la întâlnire cu documentația privind ONG-urile finanțate de RBF care încurajează terorismul sau nu recunosc dreptul Israelului de a exista ca stat.

„El a negat acuzațiile, dar dovezile au fost prea puternice”, a spus Dayan.

Defense for Children International-Palestine (DCI-P) este o organizație non-guvernamentală, cu sediul în Ramallah, menită să promoveze drepturile copiilor palestinieni și încearcă să convingă guvernele străine și organismele ONU că Israelul abuzează sistematic copiii palestinieni. Mulți dintre funcționarii și membrii Consiliului de conducere sunt legați de Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (PFLP), desemnat ca organizație teroristă în SUA, UE, Canada și Israel.

PFLP este responsabil pentru deturnarea unui avion Air France în Uganda în 1976, ceea ce a condus la faimosul raid al IDF de la Entebbe, a atacat și omorât un copil de doi ani și jumătate în Kibbutz Misgav Am în 1980  și a masacrat credincioșii evrei aflați într-o sinagogă din Ierusalim în 2014, printre multe alte atacuri teroriste.

Un raport al Institutului de cercetare al ONG-urilor, Monitor, a găsit câteva exemple de legături ale DCI-P cu PFLP.

Un angajat a DCI-P, Hashem Abu Maria, a fost salutat ca lider al PFLP după ce a fost ucisă de IDF într-o confruntare violentă în Beit Umar în iulie 2014. Directorul DCI-P, Rifat Odeh Kassis, a vorbit la înmormântarea lui  Abu Maria, înconjurat de steaguri și afișe PFLP.

PFLP a scris pe site-ul său că Abu Maria „se afla în rândurile luptei pentru eliberare națională și PFLP de la o vârstă fragedă, a fost arestat de mai multe ori și a fost un model de luptător ferm care a susținut și apărat prin activitatea sa drepturile poporului nostru  și organizația Defense for Children International”.

Președintele Adunării generale a DCI-P, Nasser Ibrahim, fostul redactor al publicației săptămânale a PFLP, a fost văzut într-un videoclip din 2015, în care susținea că palestinienii au „drept de rezistență”, inclusiv dreptul de a „ridica arma”.

Nasser Ibrahim este coautor al cărții ”Palestina Intifada: Cry Freedom” publicată în 2002, în care a spus: „Fiecare punct de control, fiecare soldat (israelian) și fiecare cetățean (israelian) sunt ținte legitime în lupta pentru libertate … totul devine o țintă: Ierusalim, Haifa, Hadera, Tel Aviv, Ashkelon”.

Pe lângă banii primiți de la RBF,  organizația DCI-P primește bani de la UNICEF ca „partener de implementare” pentru proiectele agenției ONU, chiar dacă încalcă atât normele UNICEF, cât și cele ale ONU, întrucât ca ”parteneri” trebuie  să fie „neutri, imparțiali și independenți față de toate părțile implicate în conflict”.

Săptămâna trecută, revista online Tablet a relatat modul în care US Campaign for Palestinian Rights, o importantă organizație americană care solicită sancționarea și boicotul împotriva Israelui, facilitează donarea de taxe către mai multe grupuri teroriste palestiniene, inclusiv PFLP, Hamas și Jihadul islamic. Organizația coordonează activitatea a 329 de organizații care militează pentru  boicotarea și sancționarea Israelului și pentru a schimba politica SUA față de Israel și palestinieni.

US Campaign for Palestinian Rights este sponsorul fiscal al Palestinian BDS National Committee (BNC), ramura Ramallah a campaniei internaționale BDS, printre care se numără și Council of National Islamic Forces in Palestine (Consiliului forțelor islamice naționale din Palestina). Acest consiliu include Hamas, PFLP, Comandamentul Frontului Popular, Frontul de Eliberare a Palestinei și Jihadul Islamic Palestinian. BNC a organizat, de asemenea, evenimente cu liderii acestor grupuri teroriste.

Din noiembrie 2017, site-ul BNC a permis americanilor să facă donații deductibile din impozite prin sponsorizare fiscală.

Ca urmare, reporterii de la Tablet, după ce au făcut o donație către BNC, au primit un e-mail care spunea: „Aceasta este o chitanță pentru donația voastră către Palestinian BDS National Committee, cea mai largă coaliție din societatea civilă palestiniană care conduce mișcarea globală a BDS pentru drepturile palestiniene.  Vă aducem la cunoștință că, Comitetul Național BDS Palestinian este sponsorizat financiar de Educația pentru pace în Europa și Orientului Mijlociu [Campania SUA pentru Drepturile Palestiniene], înregistrată ca organizație caritabilă 501 (c) 3 … ”

E-mailul a concluzionat: „Sponsorul nostru fiscal EIN este 42-1636592”, acesta fiind numărul de identificare IRS al organizației US Campaign for Palestinian Rights.

Președintele ONG-ului Monitor, Prof. Gerald Steinberg, a spus: „Acum 25 de ani, conducerea PFLP a recunoscut potențialul beneficiu de a avea propria rețea de ONG-uri sub patronajul drepturilor omului. Acest lucru s-a dovedit a fi foarte util pentru finanțarea și acordarea legitimității în instituții unde altfel nu ar avea acces „.

Steinberg  a subliniat că, după ce guvernele elvețian și danez s-au confruntat recent cu legăturile dintre PFLP și DCI-P, au redus finanțarea pentru organizație.

RBF finanțează, de asemenea, grupurile BDS din SUA, precum Jewish Voices for Peace și IfNotNow.

„Diferitele încercări de a discuta despre impactul distructiv al acestei finanțări nu au făcut niciun progres”, a declarat Steinberg, „dar legăturile recent descoperite cu PFLP, clasificat de SUA ca fiind un grup terorist, ar putea expune RBF .“

Fondul Rockefeller Brothers, US Campaign for Palestinian Rights și Defense for Children International – Palestine, nu a răspuns la cererile de comentarii, relatează Jerusalem Post.

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…