Acasă Extern Președintele palestinian Abbas a ieșit din spital

Președintele palestinian Abbas a ieșit din spital

Președintele Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Mahmoud Abbas, în vârstă de 82 de ani, a fost externat  din spital după o operație la urechi, efectuată cu succes, în Cisiordania, a declarat marți televiziunea organizației.

Intervenția chirurgicală a lui Abbas a coincis cu o escaladare a tensiunilor israeliano-palestiniene, la granița Fâșiei Gaza, luni, după deschiderea noii Ambasade a SUA la Ierusalim.

Abbas a salutat reporterii și a mers fără ajutor la mașină, dar nu a vorbit. Palestina TV a declarat că procedura a fost efectuată asupra urechii medii a liderului palestinian.

În februarie, Abbas a fost spitalizat în Statele Unite pentru verificări medicale în timpul unei vizite la  Consiliul de Securitate al ONU din New York.

În octombrie 2016, Abbas a fost internat la spitalul din Cisiordania pentru analize cardiace, fără a anunța public, un doctor a spus ulterior că rezultatele sunt normale.

Mahmoud Abbas a devenit președinte OEP după moartea lui Yasser Arafat în 2004. El a purtat discuții de pace cu Israelul conduse de SUA, dar negocierile au încetat în 2014. În 4 mai, el a fost reales președinte al Comitetului Executiv al OEP.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…