Acasă Intern PARLAMENTUL a emis o lege pentru PROTEJAREA INFRACTORILOR din construcții. Doar președintele IOHANNIS o poate BLOCA

PARLAMENTUL a emis o lege pentru PROTEJAREA INFRACTORILOR din construcții. Doar președintele IOHANNIS o poate BLOCA

Siguranța românilor nu este o prioritate pentru parlamentarii români, toată speranța fiind acum îndreptată spre președintele Klaus Iohannis, care o poate retrimite în parlament.

Parlamentul Românie a modificat Legea nr. 50/1991, eliminând sancțiunile privind faptele penale pentru construirea fără autorizație. În consecință, oricine construiește fără autorizație, conform noului act normativ, este pasibil doar de amendă contravențională.

Influența mafiei imobiliare în legislația din România nu este noutate.

În ajunul Crăciunului, în ultima zi de plen, pe 19 decembrie 2018, Camera Deputaților a adoptat modificarea Legii nr. 50/1991, eliminând sancțiunile privind faptele penale pentru construirea fără autorizație.

Proiectul de modificare a Legii nr. 50/1991 a fost adoptat tacit în Senat.

Aplicarea acestei legi periclitează siguranța tuturor cetățenilor, duce la distrugerea arhitecturii urbane, la dispariția spațiilor verzi și a ecosistemului din ariile naturale protejate.

Oricine se poate trezi cu un bloc turn construit pe aliniamentul proprietății sale, fără nicio legătură cu regimul de înălțime și arhitectura zonei.

Dezvoltatorii imobiliari vor fi tentați să economisească la sânge materialele de construcție necesare unei structuri de rezistență cerute de normele în domeniu.

Această lege va îmbogății și mai mult infractorii din domeniul dezvoltării imobiliare.

Aplicarea acestei legi ar produce un dezastru în cazul unui seism cu magnitudine de peste 7 grade pe scala Richter, similar celui din 1940.

Această lege permite chiar și construcții peste rețelele de alimentare cu gaz metan, energie electrică sau termică, fără sancțiuni penale.

Astefl, dispar sancțiunile penale și în cazul lipsei unui aviz ISU. Căile de acces vor deveni inutilizabile în caz de calamitate. Va amintiți tragedia de la clubul Colectiv?

legea-nr-339-adoptata-ptr-promulgare-2_99908300

 

DNA să-și facă datoria!

Această lege este emisă, vădit, cu dedicație. Procesele penale aflate acum pe rolul instanțelor se vor încheia în favoarea inculpaților.

Zonele scumpe sunt vizate de mafia imobiliară. Ne putem aștepta ca reședința președintelui din cartierul Primăverii să fie, în scurt timp, înconjurată de blocuri turn, punându-se în pericol securitatea sa. Lângă locuința președintelui se află Parcul Bordei, revendicat de Costanda și vândut unui iranian.

Prin aplicarea acestei legi, o construcție ridicată fără autorizație va fi imposibil de demolat. În urma unui abuz imobiliar, părții vătămate îi va fi imposibil să lupte într-o instanță cu mafia imobiliară care are la picioare magistrați corupți.

Chiar în condițiile actuale, fără a intra în vigoare modificările din Legea 50/1991, mastodontul de lângă Catedrala Sfântul Iosif nu a fost demolat. Deși există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă de demolare, din 2013 și presiunile Vaticanului, cu toate acestea, autoritățile stau în genunchi în fața dezvoltatorului imobiliar, mai tari decât legea.

Toată nădejdea este la președintele Iohannis

Doar președintele Klaus Iohannis poate bloca abuzul vădit asupra cetățenilor și a arhitecturii din România prin modificările aduse Legii 50/1991 de onor Parlamentul României.

Președintele Klaus Iohannis poate avea acum rol salvator prin refuzul de a promulga legea și de a o retrimite în parlament.

Acest, eventual, demers al președintelui Iohannis nu este suficient. Este nevoie de presiune din partea mass media și a cetățenilor pentru a bloca abuzul acestei legi.

 

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…