Acasă Diverse Un imam din Kosovo achitat de acuzațiile că a încurajat terorismul

Un imam din Kosovo achitat de acuzațiile că a încurajat terorismul

Un imam proeminent din Kosovo a fost achitat vineri de acuzațiile că a încurajat tinerii kosovari să se alăture grupurilor islamice radicale din Siria și Irak.

Shefqet Krasniqi, imamul Marii Moschei din Pristina, a fost arestat în 2014. El a fost acuzat de incitare la terorism prin încurajarea tinerilor kosovari să meargă în Siria și Irak, de incitare la ură și la evaziune fiscală.

Aproximativ 300 de kosovari au plecat în Siria și Irak din 2012 pentru a se alătura ISIS. Aproximativ 70 au fost uciși, dar mulți, inclusiv femeile și copiii, se crede că sunt încă acolo.

„Am fost convins din prima zi … că totul se va încheia așa cum s-a încheiat astăzi”, a declarat Krasniqi presei după verdict.

Agențiile de securitate internă și locală au avertizat anterior asupra riscului reprezentat de reîntoarcerea luptătorilor, iar în 2015 Kosovo a adoptat o lege care condamnă persoanele care luptă în conflicte străine, cu pedepse de până la 15 ani de închisoare.

Numărul populației kosovare este de 90% musulmani, dar în mare măsură aceștia au o perspectivă laică.

Pe teritoriul Kosovo nu s-au produs atacuri islamiste, dar în iunie 2017, nouă kosovari au fost acuzați de planificarea unui atac, în noiembrie 2016, la un meci de fotbal din Albania împotriva echipei naționale a Israelului și a fanilor săi.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…