Acasă Diverse Crucea Roșie a dat afară 21 de angajați acuzați de abateri sexuale

Crucea Roșie a dat afară 21 de angajați acuzați de abateri sexuale

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) a declarat că 21 de membri ai personalului au părăsit în ultimii trei ani  locul de muncă pentru abateri sexuale.

Directorul general al ICRC, Yves Daccord, a declarat că aceștia au plătit pentru „servicii sexuale” și că au demisionat sau au fost concediați de agenția umanitară.

Daccord a declarat vineri că a fost „o zi dificilă, dar importantă”.

Dezvăluirile au apărut deoarece sectorul umanitar a fost lovit de numeroase acuzații de abuz sexual din partea angajaților.

Dyves Daccord a spus că recentele relatări privind abaterile sexuale de din partea agențiilor umanitare au determinat ICRC de la Geneva să efectueze o revizuire internă.

Codul de conduită al Crucii Roșii interzice din 2006, în mod explicit, apelarea la servicii sexuale.

Declarația de vineri urmează relatărilor conform cărora International Plan, o agenție de ajutor umanitar pentru copii, a confirmat șase cazuri de abuz sexual și de exploatare a copiilor de către personal sau asociați.

„Am instruit echipele mele să pună la dispoziție datele pe care le avem despre abaterile sexuale și vă pot spune că din 2015 am identificat 21 de membri ai personalului care au fost fie concediați pentru plata serviciilor sexuale, fie au demisionat în timpul unei anchete interne” A spus Daccord.

Pentru doi membri ai personalului care au fost bănuiți de abateri sexuală nu le-au fost reînnoite contractele, a spus Daccord, adăugând că a fost „profund întristat să raporteze aceste cifre”.

Daccord a spus că ICRC are 17.000 de membri din întreaga lume și este preocupată de faptul că incidentele care ar fi trebuit să fie raportate nu au fost sau nu au fost tratate în mod necorespunzător.

„Acest comportament este o trădare a poporului și a comunităților pentru care suntem prezenți ca să îi ajutăm”, a spus Daccord. „Este împotriva demnității umane și ar fi trebuit să fim mai vigilenți în prevenirea acestui lucru”.

În declarație, ICRC promite că toate acuzațiile viitoare vor fi verificate în mod ferm și în mod consecvent și că orice angajat despre care se constată că a încălcat Codul de conduită al ICRC va fi tras la răspundere.

Organizațiile internaționale de ajutor au intrat sub control, deoarece ziarul britanic The Times a raportat la începutul acestei luni că Oxfam GB a acoperit acuzațiile de abuz sexual făcute de către personalul său din Haiti.

Vineri, 22 de organizații umanitare au declarat că „le pare cu adevărat rău” pentru neajunsurile din acest sector ca urmare a acuzațiilor de abuzuri sexuale din partea personalului acestora.

 

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…