Acasă Economie Londra: Gigantul BT va concedia peste 13.000 de angajaţi

Londra: Gigantul BT va concedia peste 13.000 de angajaţi

Gigantul telecom BT îşi mută sediul din centrul Londrei după 150 de ani şi va concedia peste 13.000 de angajaţi în urma unei restructurări masive, în cadrul unei plan de reorganizare în care încearcă să îşi reducă cheltuielile cu 1,7 miliarde de euro, potrivit The Guardian.

Compania a transmis că reducerile de personal vor fi făcute în principal în rândul angajaţilor din back office şi din management.

Peste două treimi din concedieri vor fi efectuate în Marea Britanie, unde compania are 83.000 de angajaţi, în timp ce restul vor fi suportate de o parte din cei 23.000 de angajaţi din restul lumii.

Compania BT s-a înregistra la Londra în  anul 1874 când grupul se numea General Post Office.

„Aceasta este probabil cea mai semnificativă transformare pe care am făcut-o în ultimii 10 ani”, a spus Gavin Patterson, CEO-ul BT. „Trebuie să fim mai competitivi în viitor. Dacă ne comparăm cu concurenţii noştri suntem o companie complexă şi cu greutate. Deşi recunosc regretul, în ultimă instanţă trebuie să faci ce e mai bine pentru business”.

Grupul a anunţat şi că va angaja 6.000 de persoane, în principal în poziţii de customer service şi de ingineri.

Openreach, subsidiara BT care este responsabilă de construirea şi gestionarea infrastructurii de bandă largă din Marea Britanie a anunţat că va concedia 3.500 de persoane.

Concedierile vor afecta 13% din forţa de muncă globală a gigantului telecom, care se adaugă celor 4.000 de concedieri pe care compania le-a anunţat în urmă cu un an, în cadrul unui plan secundar de a reduce costurile cu 340 de milioane de euro timp de doi ani.

BT a transmis că mutarea sediului central face parte dintr-un plan de a renunţa la o parte din locaţiile din Marea Britanie.

Patterson a spus că aproximativ 80% din staff se află în 50 de birouri din ţară. Acest număr va fi redus la 30 de „sedii moderne, strategice, pentru a crea o cultură bazată pe colaborare şi orientată spre clienţi”.

„Cu siguranţă vom avea un sediu în Londra. Acest lucru nu înseamnă că BT pleacă din Londra. Este posibil doar să fim într-un mediu de lucru mai mic şi mai futurist”, a adăugat Patterson

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…