Acasă Extern Britanicii modernizează sistemul de justiţie și concediază 6.500 de angajați

Britanicii modernizează sistemul de justiţie și concediază 6.500 de angajați

Regatul Unit pune în aplicare un proiect amplu program de modernizare a sistemului de justiţie care va presupune elemente noi precum audieri video online, potrivit The Guardian.

Aproximativ 6.500 de locuri de muncă din tribunalele britanice vor fi eliminate în cadrul acesrtui program.

Costul programului de 1,1 miliarde de euro a fost lansat în 2016, dar detaliile au ieşit la iveală în cadrul unor consultaţii făcute publice de un judecător săptămâna aceasta.

Numărul angajaților care îşi vor pierde locul de muncă reliefează natura radicală a transformării pe care o doresc britanici.

Ministrul Justiţiei, David Gauke l-a numit pe Tim Parker  preşedinte al consiliului de administraţie al tribunalelor din Marea Britanie.

Parker este numit de sindicate „Prinţul Întunericului” pentru că oriunde a avut misiunea de a reduce costurile, se prezenta în faţa fabricilor într-un Porsche şi anunţa concedieri masive.

Guvernul britanic aşteaptă feedback din partea judecătorilor cu privire la modificările din cadrul programului. Acesta presupune audieri la distanţă prin video, pleduarii online pentru delicte minore, facilităţi de reluări video pentru juraţi în camerele de dezbateri şi mai puţin tribunale fizice.

Cele 6.500 de concedieri se vor întinde până în 2022.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…