Acasă Extern Kosovo are de astăzi propriul cod internațional de telefonie

Kosovo are de astăzi propriul cod internațional de telefonie

Compania de telecomunicații de stat din Kosovo a declarat sâmbătă că a încetat să utilizeze codul de țară al Serbiei pentru apeluri telefonice fixe și va folosi propriul cod.

Măsura vine la doi ani după ce Serbia, care nu recunoaște independența fostei sale provincii, a fost de acord să permită Pristinei să aibă propriul cod internațional de telefonie.

„Din 24 martie, codul +381 nu mai poate fi folosit. Acum trebuie să utilizați codul +383. Vă rugăm să informați asociații și prietenii „, a declarat Kosovo Telecom într-un mesaj SMS către clienții săi.

Provincia balcanică fără ieșire la mare, care și-a declarat independența în 2008, a folosit codurile Serbiei, Monaco (+377) și Sloveniei (+386).

Operatorii de telefonie mobilă vor schimba, de asemenea, codurile în lunile următoare.

Provincia de 1,8 milioane de persoane este recunoscută de 116 națiuni, dar nu este membră a Națiunilor Unite din cauza obiecțiilor din partea Serbiei, a unor state ale Uniunii Europene și a membrilor Consiliului de Securitate al ONU Rusia și China.

Deși Serbia nu recunoaște oficial independența fostei sale provincii, ea a fost de acord să organizeze discuții pentru a normaliza relațiile și a alinia calea Belgradului către aderarea la UE.

5/5 - (1 vote)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…